0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

OBRAZLOŽENJE: Tumbaković o tome zašto nema Jovića, dotakao se i Zvezdine inicijative oko broja stranaca…

Objavljeno: 30.09.19 u 12:55

Mnoge je iznenadio spisak igrača koje je za utakmice protiv Paragvaja (10. oktobar) i Litvanije (14. oktobar) pozvao Ljubiša Tumbaković.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije istakao je da je septembarski ciklus u kvalifikacijama ‘izdefinisao’ sve što se tiče ‘orlova’ do kraja kvalifikacija.

– Naše septembarsko okupljanje je izdefinisalo sve do kraja kvalifikacija. Iz tog razloga je napravljen spisak koji treba da predstavlja selektivni proces. Pojedini igrači kao što su Gobeljic, Miletić i Milunović trebaju da dobiju šansu da vidimo njihove mogućnosti. To je sve nastavak priče i upoznavanja igrača do marta. Razgovarali smo sa svima pre spiska i svima smo obrazložili ideju – rekao je Tumbaković i dodao:

– Namera je bila da još jedna grupa mladih igrača bude deo tima, ali zbog mlade selekcije nismo ih pozvali. Tu, pre svega, mislim na malog Strahinju Pavlovića koji je zaslužio da se nađe na spisku.

Nastavio je Tumbaković sa obrazloženjem svoje odluke i ideje za naredni period.

– Ovo je deo procesa koji je uslovljen rezultatima u septembru i niko od ovih igrača nije siguran za kasnije. Pratimo i neke druge igrače kao što je na primer Danijel Aleksić. Ne možemo da se baziramo samo na ovim igračima, ali ni oni nisu Bogom dani i sigurni. Proces će trajati šest meseci.Ovim selektiranjem ću pokušati da napravim model igre Srbije, naravno od igrača koje imamo.

– Biće i više igrača iz domaće lige. Normalno je da damo šansu igračima timova koje igraju u Evropi. Pa dve ekipe nam igraju u grupnoj fazi evrotakmičenja. Iznenadio je donekle i poziv za Nemanju Gudelja. Rukovodim se nekim svojim fudbalskim ubeđenjem. Gudelja dugo znam,znam njegov razvoj i to je dečko koji zaslužuje pažnju u ovom procesu i skautiranju.

– Prijović? Prijović je u prethodnom sazivu igrao. Pratim ja te igrače. Prijović je zadužio reprezentaciju, ali trenutno nije u mojoj ideji. To ne znači da neće biti.

Prokomentarisao je Tumbaković i inicijativu Zvezde da u Superligi ograničenje bude osam stranaca umesto četiri.

– To nije deo ovog skupa, ali mogu da komentarisem. Nisam u priči da imamo toliko broj stranaca. Ne vidim razlog da toliko stranaca imamo i srpskom fudbalu. Mada mene verovatno niko neće ni pitati. Mi moramo da se bavimo našom decom i igračima koje treba da iznedrimo.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter