To je najavio potpredsednik Fudbalskog kluba Partizan, Vladimir Vuletić.

Podigla se velika prašina posle 161. ‘večitog’ derbija u kom je Partizan slavio sa 2:0, ali se Crvena zvezda posle meča žalila da je oštećena pozivajući se da prekršaja Žandera nad Vladimirom Stojkovićem nije bilo i da je gol Nemanje Milunovića bez razloga poništen.


Čelnici kluba iz Ljutice Bogdana su javno izjavljivali da je napravljena velika sudijska greška, iako oni to ne smeju po pravilniku Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Na to se pozvao i potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić koji je zbog toga najavio i tužbu protiv generalnog i sportskog direktora Crvene zvezde.

– FK Partizan će u ponedeljak, 30. septembra, podneti disciplinsku prijavu Disciplinskoj komisiji FSS, protiv Mitra Mrkele, sportskog direktora Zvezde i dr Zvezdana Terzića, generalnog direktora Zvezde, usled kršenja člana 87. Disciplinskog pravilnika FSS – poručio je Vuletić.

Prema pravilniku, igrači, treneri i funkcioneri kluba ne smeju da u javnosti iznose mišljenje o suđenju i zbog toga mogu biti kažnjeni od šest meseci do godinu dana zabrane rada u fudbalu.