4
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

MILOŠEVIĆ: Pod konstantnim smo pritiskom, ali uspevamo da držimo glavu iznad vode

Objavljeno: 27.09.19 u 16:29

Na konferenciji za medije uoči meča u Nišu protiv Radničkog, trener Partizana Savo Milošević istakao da je da taj meč neće biti potvrda pobede u 161. ‘večitom’ derbiju.

Jeste blaga euforija potresla ‘parni valjak’ posle trijumfa nad najvećim rivalom (2:0), ali Savo Milošević ne smatra da je to i dalje tema u njegovom taboru.

– Ne bih se više na njega osvrtao. Završena je priča do narednog. Arhivirao sam i meč u Ivanjici. Fudbal je surov, ono što se završi tog časa postaje daleka istorija. Ukoliko se obazirete na to imate veliki problem. U fudbalu morate živeti danas za ono što dolazi. Svako razmišljanje i vraćanje u prošlost je fudbalsko samoubistvo – rekao je Milošević.

Svestan je da njegova pozicija nije sigurna i da je i on i tim pod konstantnim pritiskom.

– Mi se potvrđujemo od marta, nismo imali veliki prostor za opuštanje. Da smo izgubili dve, tri utakmice vezano bio bi raspad. Pod konstantnim smo pritiskom, ali nekako uspevamo da održimo glavu iznad vode, bez kukanja. I Astana će biti potvrda, posle toga Voždovac. Nema prostora za opuštanje do polovine decembra, kako zbog situacije u kojoj smo, tako i zbog toga što je ovo veliki klub i što će ljudi uvek tražiti više. Moramo da budemo svesni da je to normalno.

– Želim da verujem da je sve po zaslugama. Partizanova publika je zahtevna, ume da prepozna stvari. To je najveća nagrada, ne samo meni već i igračima. Morate prvo da zaslužite. Pričao sam i da će se publika vratiti, da će nas ispoštovati, ako to zaslužimo. Evidentno da i ona daje na značaju, da joj se dopada ono kako Partizan igra. Trener mora da bude spreman na obe situacije. Verujem da to važi za svakog trenera. I ja ću odavde biti oteran, kao što je svaki trener, svake ekipe, u svakoj državi, u nekom trenutku bio oteran. To je tako. Ako na to niste spremni, nemojte da se bavite ovim poslom. U tome je i draž – poručio je Milošević.

Osvrnuo se i na povredu Takume Asana.

– Što se tiče njegovog stopala, dobro je. Praktično je zalečeno. Njemu se baš zbog lošeg trčanja umor gomilao više nego ostalim igračima. Nadamo se da je to pri kraju.

Imao je i zanimljivo poređenje Umara Sadika sa prošlogodišnjim napadačem partizana Rikardom Gomešom.

– Sadik ima 22 godine, ako hoćete konkretno da ga poredite sa prethodnim špicem Partizana, Rikardom, svi ćete reći da je Gomeš u velikoj prednosti i da smo izgubili ozbiljnog centarfora, a doveli klinca. Konkretno, Rikardo jeste dao 26 golova u svim takmičenjima, ali je promašio bar deset, 15 zicera u periodu od marta do juna, odnosno otkako sam preuzeo tim. I ima 28 godina. Da pričamo malo kako će izgledati Sadik sa 28 godina. Verujem čak mnogo bolje od Rikarda. Kao što je igra proces, tako je proces i stvaranje igrača. Nije samo u pitanju Umar, jer imamo dosta klinaca, čijim razvojem smo zadovoljni, ako se ima u vidu šta već sad daju ekipi – poručio je Milošević.

0
0

4 Komentara

  1. Savo i ti si pao pod uticaj gamadi…
    Ma je.a.e.o vas danima,mesecima…..dok vam se tetka ne vrati….a neće glodari

    0
    0
    Odgovori
  2. SAVO SAD SE I U NISU
    DOKAZI. BICE TESKO , KOSAN GARAGAN MOZDA
    JE PODMAZAN, ALI 100%
    DAJTE I BICE POBEDA. SAMO
    POBEDA, NERESENO ZNACI
    CAO TITULA !

    0
    0
    Odgovori
    • Ćao je za vas odavno…..ovo su smrtni jecaji pa kada konačno vas unište ovi vaši lopovi…..Ćao zbogom domoljubi

      0
      0
      Odgovori
      • Pa sad šta može jedino da vam sude penal na centru ili ako igrača bez ruku pogodi lopta u nogu i da se svira penal jer sudije kad sude za vas čudnih dimenzija i oblika je ili je problem u penalu van 16 ili aaistenciji negde oko autokomande ili liniji od gola koja može da se pomeri do 3 metra unutra.

        0
        0
        Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter