0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

FIFA ODLUČILA: Zvezda igra na Kosovu i Metohiji!

Objavljeno: 26.09.19 u 17:04

Iz FIFA je danas stigao dopis da Crvena zvezda može slobodno da igra svoj meč na severu Kosova i Metohije.

Privremene vlasti na okupiranoj teritoriji Srbije Kosovu i Metohiji zabranili su da Crvena zvezda meč šesnaestine finala Kupa Srbije igre u Zvečanu protiv Trepče. Čelnici takozvanog FS Kosova poslali su dopis FIFA kojim traže da ne dozvole šampionu Srbije da gostuje na severu Kosova i Metohije.

Danas je ‘Kosovo online’ obelodanio dopis po kom FIFA odobrava gostovanje Crvene zvezde u Zvečanu. O tome je obavešten i predsednik takozvanog FS Kosova Agim Ademi. Evo šta piše u pismu generalnog sekretara FIFA Matijasa Grafstrema.

– Konkretno, pomenuta odluka pod tačkom 107 navodi da: ‘Činjenica da određeni klubovi na severnom Kosovu trenutno igraju pod pokroviteljstvom FSS ne podriva opštu organizacionu vlast FSK na njegovoj teritoriji, što je i dokazano prijavom FSK za članstvo’. Uzimajući u obzir gore navedene stavke i u interesu fudbala, želeli smo da podstaknemo FFK da povuče zahteve podnete bezbednosnim institucijama Kosova, tako da utakmica može da bude odigrana 5. oktobra – piše u pismu FIFA.

Pismo FIFA možete pogledati OVDE.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter