0
Fudbal

UEFA.com

UEFA ZATVARA STADIONE: ‘Katanac’ u Mađarskoj, Rumuniji i Slovačkoj

Objavljeno: 24.09.19 u 20:11

Disciplinska komisija UEFA je zbog rasizma kaznila FS Mađarske, FS Slovačke i FS Rumunije.

Reprezentacije Mađarske i Slovačke će naredne mečeve u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope igrati pred praznim tribinama zbog rasističkog ponašanja navijača. Ovu odluku donela je disciplinska komisija za etička pitanja na zasedanju.

Ovaj incident dogodio se 9. septembra kada su u Budumpešti igrali Mađarska i Slovačka. Domaći navijači su pored rasizma kažnjeni sa 67,125 evra i zbog toga što su njihovi navijači bacali predmete i palili baklje. Mađarska će kaznu odraditi 13. oktobra kada će dočekati Azerbejdžan.

Slovačka federacija kažnjena je sa 20.000 evra, a meč protiv Velsa će igrati pred praznim tribina.

Rumunski fudbalski savez kažnjen je sa 83.000 evra i dve bez publike zbog porpusta sa navijačima u utakmicama sa Španijom i Maltom. Navijači su tada palili baklje, ali i skandrilai uvredljive poruke na račun Luisa Enrikea, koje je deset dana pre toga umrla ćerka. Rumunija će pred praznim tribinama igrati 13. oktobra kada dočekuje Norvešku.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter