Bivši arbitar i analitičar suđenja smatra da je golman Partizana taj koji je načinio faul, a ne bio fauliran.

Još uvek se ne stišava prašina koja se podigla posle 161. ‘večitog’ derbija. Ovog puta Partizan je zasluženo slavio sa 2:0, potpuno je nadigrao Zvezdu koja nije imala nijedan šut u okvir gola, ali pažnju privlači sporan detalj pri rezultatu 0:0.


Tada je dosuđen prekršaj levog beka crveno-belih Žandera nad golmanom crno-belih Vladimirom Stojkovićem, nakon čega je Nemanja Milunović zatresao mrežu.

Ipak, sudija Srđan Jovanović je prekinuo igru zbog faula, kojeg prema mišljenju bivšeg sudije i sada analitičara suđenja, Rake Đurovića, nije bilo.

– Prekršaja nije bilo, dakle, trebalo je priznati Milunovićev gol. Sudije, kad se nakon centaršuta s boka u golmanskom prostoru stvori gužva, vođene inercijom ‘sviraju’ prekršaj u korist golmana. Tako je i Srđan Jovanović. Konkretno: udarac je bio upućen iz ugla s golmanove desne strane, lopta je letela ka prvoj stativi i središnjem delu gola. Žander je skočio i krenuo ka lopti, ne prema Stojkoviću. Ovaj s gol-linije, iza leđa igraču s namerom da izbije loptu i zakasnio s intervencijom – izjavio je Đurović za ‘Sportski žurnal’.

Mnogi spominju fudbalsko pravilo da je ‘golman u petercu zaštićen kao beli medved’. Ali, Đurović smatra da je sve bilo čisto i potom je pojasnio:

– Golmanova neprikosnoveost nije povređena. Igrač nije išao uznazad ili recimo, licem bio okrenut ka golmanu. Da jeste, bio bi prekršaj. Ovako, što već kazah, lopta je išla prema Žanderu, on je prvi igrao, iza njegovih leđa se našao Stojković, loše procenio let lopte, okasnio s intervencijom i sudario se s rivalom. I, ako bismo terali mak na konac, načinio prekršaj – zaključio je Raka Đurović.

Pogledajte kako je ovu situaciju opisao član Sudijske komisije FSS Igor Radojčić:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on