4
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

MILOJEVIĆ SE OTVORIO: Boli me… Nisam vrhunski trener, neka me klub kazni, spreman sam na sve!

Objavljeno: 24.09.19 u 14:15

Uoči duela protiv Voždovca, sa još uvek mislima u 161. ‘večitom’ derbiju, trener Crvene zvezde govorio je na konferenciji za medije na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Vladan Milojević najpre se dotakao sutrašnjeg meča, koji je posle dva teška poraza (od Bajerna 0:3 i Partizana 0:2) veoma važan za njegov tim.

– Idemo u goste ekipi koja je uvek bila neugodna za nas. To je tim koji je u finišu prelaznog roka sklopio kockice. Imaju mnogo internacionalaca. Dobili su Vojvodinu i to dovoljno govori. Mi moramo da pokažemo reakciju i karakter. Jedina dobra stvar je što posle lošeg rezultata dolazi nova utakmica – rekao je Milojević.

Potom je, naravno, glavna tema postala derbi sa Partizanom i poraz u Humskoj.

– Ja sam sve rekao posle utakmice i apsolutno sam preuzeo odgovornost za ono što smo igrali. Plan koji sam imao, nismo uspeli da ostvarimo. Na samoj utakmici je moglo da bude mnogo bolje. Stojim i sada iza toga da smo sve promašili. Posledice za neuspeh, lošu igru i krivcu preuzimam na sebe. Svaki poraz boli, ali bitno je da nešto naučimo. Mnogo sam toga naučio u nedelju. To je život.

Na pitanje zbog čega Zvezda nije uputila nijedan šut u okvir gola najvećeg rivala, Milojević je odgovorio:

– Ja nisam vrhunski trener. Naravno da me i dalje boli činjenica da nismo šutnuli u okvir gola. Ja sam neko ko voli da ima dosta udaraca na gol. Dešavalo se u mom mandatu i da Partizan nije imao udarac na gol, pa ništa. Dešava se… Trudiću se da to ispravim. Da me boli, boli me. Nije dobro i treba da se menja.

FOTO: FK Partizan

Da li su igrači Zvezde emotivno ispražnjeni?

– Mi od juna u jurimo kao u Gospodaru prstenova. Jurili smo taj naš prsten – Ligu šampiona. Kritikovao sam igrače, ali sam ispred njih kritikovao i sebe. Ja kao Vladan Milojević se javno izvinjavam se zvezdaškoj javnosti. Samo sam ja kriv. Sva krivica , ‘od a do š’, slobodno stavite Vladan Milojević. Igrači samo rade ono što se od njih traži. Ako klub treba mene da kazni, neka me kazni. Spreman sam na sve sekvence. Prihvatićemo i kazne jer smo porodica. Ali ja sam iskreno preuzeo odgovornost i to je to.

– Evidentno je da smo u krizi, imate mnogo sinonima koje možete da koristite. Kad pobedite i ne igrate dobro, onda bude ćuti, pobedili smo. Nekada vas rezultat pokrije, ali sad nismo imali ni jedno ni drugo. Rezultat je bio kakav je bio, em je igra bila kakva je bila i izvucite zaključak, apsolutno se slažem. Nemam više šta da kažem.

Na kraju, nije želeo da ulazi u nikakve analize da li je gol Nemanje Milunovića zbog dosuđenog prekršaja Žandera nad Vladimirom Stojkovićem opravdano poništen.

– Neću da ulazim u sporne detalje. Rekao sam pre meča igračima da izbegavaju incidente. Da se ne skače. Hteli smo da pomognemo mladom sudiji, internacionalcu. Ja sam čovek sporta i uvek će tako biti. Nije vreme, ni mesto da se o tome priča – zaključio je Zvezdin strateg.

0
0

4 Komentara

  1. Covjek odveo klub u ligu Sampiona i sad ko nezna nista,nije se nasao ko ce nama ugoditi,majstore samo naprijed da izgubis finale opet bi bilo kritika

    0
    0
    Odgovori
  2. G-dine Milojeviću više sam bio protiv nego za vas jer sem destruktivnog fudbala ništa niste pružili,da se nekriju iza uspeha vašeg smenili bi vas.Neznam po kojim postulatima biraš igrače,sve si dao na pozajmicu ili stavio na klupu,javno priznajem na grešku a još uvek si trener.Mnogi bi rekli posle jednog poraza ako ne računamo Bajern pa i na ostalim utakmicama nisi bio na visini,Vojvodina,Inđija,Mladost sve su na silu dobijene,a pre toga u kvalifikacijama i kad su protivnici bili slabi do poslednjeg minuta smo strepeli.Tvoja igra u Srbiji je pročitana,Milošević koji nema celu sezonu kao trener te javno stavlja etiketu dunstera jer ,,kaže znao sam da će Milojević biti defanzivno orijentisan,,Stojković još dalje ide gde su ti igrači koji traže igru (ti ili ih nestavljaš u tim ili ih nemaju igru na margine)ti i tvoj stručni štab na presing neznatne da iznesete loptu,jer su svi paničari a vi neznalica.Nemaš igru za špiceve,neznaš da razbiješ blokk,jedino što znaš je da im narediše da duvaju loptu napred haotično

    0
    0
    Odgovori
  3. Mislim da je Milojević dostigao svoj zenit i da ne može dalje! On je trener za Kipar ili Grčku, pa neka sa sobom vodi svoje “kapitalce” Bena i Boaćija!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter