0
Domaći fudbal

FOTO: FK Vojvodina

VOŠA PRED KUP: Zlatibor jeste rang niže, ali je opasan kući!

Objavljeno: 23.09.19 u 12:09

Fudbaleri Vojvodine u sredu igraju meč 1/16 finala Kupa Srbije. U takmičenju u kojem je u dosadašnjoj istoriji sedam puta dolazila do finala, a jednom uspela da osvoji pehar, Vojvodina će se po prvi put sastati sa ekipom Zlatibora iz Čajetine, trenutno 10-plasiranim timom u Prvoj ligi Srbije.

Za Vošu ovaj meč dolazi nakon neprijatnog poraza u prvenstvu od Voždovca na „Karađorđu“, usled kojeg je „stara dama“ sa prvog pala na drugo mesto na tabeli, ali prema rečima pomoćnog trenera crveno-belih Vidaka Bratića, taj poraz nije i ne sme da demorališe njegovu ekipu, od koje očekuje da izbori plasman u narednu fazu takmičenja.

– Svi mi koji radimo u Vojvodini imamo visoke ciljeve kada je reč o Kupu Srbije. Zlatibor se nalazi u rangu ispod nas, ali to je veoma dobar domaćin i pre dve godine je napravio iznenađenje izbacivši Radnički iz Niša. To je jaka i čvrsta ekipa, koja u svojim redovima ima mnogo iskusnih, ali i mladih i talentovanih igrača, koji su igrali i u Super ligi. Međutim, mi smo spremni i oprezni i znamo šta je naš cilj, a to je prolazak u narednu fazu takmičenja. Sve drugo, za nas bi predstavljalo neuspeh – izjavio je Bratić, dodavši da kadrovskih problema u ekipi Vojvodine nema, te da su svi igrači zdravi i imaju pravo da igraju.

Sa njim se slaže i levi bek Vojvodine Mladen Devetak (20), koji je dobrim igrama ove sezone zaslužio poziv u mladu reprezentaciju Srbije.

– Očekuje nas teška utakmica i zato u nju treba maksimalno ozbiljno da uđemo. Zlatibor je ekipa koja prima malo golova i dugo nije izgubila kod kuće, tako da svako od nas igrača mora pružiti maksimum i pokazati čvrstinu i agresivnost, jer jedino tako možemo proći u osminu finala – istakao je Devetak.

Meč između Zlatibora i Vojvodine igra se u sredu od 15:30 časova na stadionu „Švajcarija“ na Zlatiboru, a ukoliko nakon 90 minuta ne bude bilo pobednika, odmah će se pristupiti izvođenju jedanaesteraca.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter