Jedinstvena humanitarna akcija ‘Penal za život’ koja vam pruža priliku da okušate umeće šutiranja penala poznatim golmanima i javnim ličnostima, a pritom i postanete donator Humanitarne organizacije Zajedno za život, održaće se u četvrtak od 19 časova u šoping centru ‘Stadion’.

Iako je poznato da je na Krovu ovog šoping centra, stadion fudbalskog kluba Voždovac, ovog puta akcija će se održati u centralnom atrijum SC Stadion, nivo 0, što će je učiniti još interesantnijom za sve koji žele da stanu ‘oči u oči’ sa poznatim golmanima, kao i ličnostima iz sveta sporta i javnog života.


U holu šoping centra biće montirana veštačka trava, kazneni prostor i gol, tako da će svi posetioci imati prilike da iskušaju umeće poznatih golmana i tako postanu donatori Humanitarne organizacije ‘Zajedno za život’. Akcija će se održati u četvrtak 26. septembra sa početkom od 19 časova.

Na golu vas čeka trojac ‘Državnog posla’, te ćete imati priliku da vidite kako će se arhivatori Torbica, Čvarkov I Boškić snaći među stativama. Takođe, najbolji golman među glumcima i voditeljima, golman Umetničke reprezentacije Srbije, Milan Kalinić braniće humanitarne penale svim posetiocima, a čast golmanske profesije braniće Nikola Milojević, nekadašnji golman mlade reprezentacije Srbije, osvajač evropskog srebra, član Olimpijske reprezentacije Srbije sa igara u Atini 2004. godine.

Dolazak na ovu humanitarnu akciju potvrdila je i kompletna fudbalska Umetnička reprezentacija Srbije koja će takođe staviti golmane na iskušenja, pa će tako mesto za humanitarni udarac sa “bele tačke” zauzeti i glumci Andrija Kuzmanović i Miloš Petrović Trojpec, kao i muzičari Nigor, Marko Đurovski, Milan Mitrović, Bane Lalić MVP i Bojan Leksington.

Pre šutiranja penala svaki učesnik mora da napravi donaciju ubacivanjem novca u donatorsku kutiju, a sav prihod namenjen je Humanitarnoj organizaciji Zajedno za život koja pruža pomoć i podršku u procesu lečenja deci koja se leče u zemlji i inostranstvu, kao i njihovim roditeljima. Humanitarna organizacija Zajedno za život jedinstvena je organizacija na ovim prostorima koja putem sporta pomaže lečenje obolele dece i do sada je pomogla preko 60-oro dece u procesu lečenja i donirala blizu deset million dinara.

Ova humanitarna akcija održaće se u sklopu projekta Evropska nedelja sporta, koju je pokrenula Evropska komisija, a u Srbiji organizuju Olimpijski komitet i Ministarstvo Omladine i Sporta.

Vidimo se 26. septembra i ne zaboravite 8495!