U emisiji ‘Pregled kola’ svoje mišljenje o poništenom golu Crvene zvezde u 161. ‘večitom’ derbiju izneo je sudijski ekspert i član sudijske komisije Igor Radojičić.

On je istakao da je sudija Srđan Jovanović sa svojim timom oštetio Crvenu zvezdu kada je početkom drugog poluvremena poništio gol Milunovića zbog navodnog faula nad golmanom Stojkovićem.


– Ono što je bitno da objasnimo, jer ima dosta nejasnoća, je oko toga gde je, i da li ima golmanskog prostora i da li je on zaštićen – rekao je Radojičić i nastavio objašnjenje:

– Pre svega, kada je lopta pod kontrolom golmana? Ona je pod kontrolom kada se nalazi između njegovih ruku ili između njegovih ruku i zemlje. – Ako loptu drži na ruci ili tapka ili se između njega i lopte nalazi igrač, onda nije pod kontrolom. U ovoj situaciji Stojković nema kontrolu nad loptom. U ovoj situaciji igrač je ispred njega i imao je pravo da startuje i da nastavi igru.

Radojičić je zaključio:

– Znači, golman nema kontrolu nad loptom igrač odigrava i ima pravo da startuje i trebalo je ovo da bude gol – objasnio je Radojičić.