0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

MIROSLAV BOGOSAVAC, ČEKAJUĆI ‘STOTKU’: Sećam se svake utakmice u Čukaričkom

Objavljeno: 19.09.19 u 14:53

Miroslav Bogosavac je, iako po godinama nije među najiskusnijima, u akteulnom sastavu drugi po broju odigranih mečeva za Čukarički.

Od kad je u januaru 2017. godine došao na Banovo brdo, levi bek je odigrao 98 utakmica, računajući nastupe u Super ligi, Kupu Srbije i kvalifikacijama za Ligu Evrope.

U prethodna tri prelazna roka Bogosavac je bio na ‘izlaznim vratima’, ali sada je gotovo sigurno da će u belo-crnom dresu odigrati i stoti meč. Napravili smo kratku retrospektivu njegovih utakmica u dresu Čukaričkog, počevši od prvog susreta, preko onih sa ‘okruglim’ ciframa, čekajući pomenuti jubilej.

Prvi meč (25. februar 2017): Čukarički – Napredak 1:0 (Kajević 73)

– Kad sam došao u Čukarički, prvi meč sam odgledao sa tribina, a potom zaigrao u duelu protiv Napretka na Banovom brdu. Bio sam prezadovoljan, debitovao sam pobedom, taj duel ostao mi je u lepom sećanju – istakao je Bogosavac.

10. meč (22. april 2017): Čukarički – Radnik 1:2 (Ožegović 14 – Trifunović 31, Arsenijević 66)

– Sećam se i te utakmice, bila nam je vrlo značajna, pobeda nam je mnogo toga donosila. Imali smo vođstvo, ali nismo izdržali do kraja protiv Radnika, ekipe koja nam je uvek bila neugodni rival u prethodnim sezonama. Počevši baš od ovog susreta.

20. meč (29. jul 2018): Čukarički – Napredak 2:0 (Drinčić 46, Puškarić 61)

– Naravno da pamtim ovaj meč, s obzirom da je Puškarić postigao gol, a ne daje ih baš tako često. Kad već pominjemo Napredak, sa njima smo uvek igrali dobre mečeve.

30. meč (24. septembar 2018): Čukarički – Borac 2:0 (Mudrinski 58, Docić 68)

– Ovde su pogađali Mudrinski i Docić, ne zna se koji je od njih dvojice više golova dao za Čukarički i koji je od tih pogodaka bio lepši.

40. meč (13. decembar 2017): Čukarički – Rad 3:0 (Bojić 6, Milojević 36, Docić 72. jedanaesterac)

– Rutinska pobeda, vidi se i po rezultatu. Čim je Pera Bojić golom otvorio utakmicu, moralo je sve da ide „kao saliveno“ u nastavku.

50. meč (18. april 2018): Čukarički – Partizan 4:2 (Bojić 2, 55, Kajević 40, Mudrinski 90+2 –Radić 20. autogol, Pantić 44)

– Sećam se vrlo dobro ovog meča, gotovo svakog njenog minuta. Ostvarili smo pozitivan rezultat u prvom meču polufinala Kupa Srbije na našpem terenu. Potom smo u revanšu u Humskoj dugo gubili sa 1:0, a ispali smo drugim golom Partizana u 90. minutu. Naravno, golom Saše Ilića, koji mi je posle toga samo rekao: „Izvini kolega“.

60. meč (3. avgust 2018): Čukarički – Mačva 1:0 (Kopitović 64)

– Sa Kopitovićem, koji nam je tada jedinim golom na susretu doneo sva tri boda, proslavljao sam svaki njegov pogodak i radovao se dizanju malog prsta na ruci tokom proslave.

70. meč (24. oktobar 2018): Čukarički – Mladost 1:4 (M. Stevanović 65 – Pavlović 8, 45+1, Tumbasević 66, P. Jovanović 86)

– Uf, hladan tuš na Banovom brdu. Ušli smo sa kombinivanim sastavom u meč osmine finala Kupa, gosti su brzo poveli. Mislim da smo mogli da se vratimo u meč, ali nas je poremetio drugi gol primljen u 45. minutu. Tu smo završili misiju u Kupu.

80. meč (24. februar 2019): Čukarički – Voždovac 3:0 (Mudrinski 20. jedanaesterac, Kajević 30, Šapić 54)

– Svaka utakmica sa Voždovcem je uglavnom bila dobra po nas, uvek se očekuje goleada. Tada smo slavili sa 3:0, evo sad u poslednjem meču sa njima u gostima je bilo nerešeno, uz četiri pogotka. To su dva tima koja igraju otvoren fudbal.

90. meč (11. maj 2019): Mladost – Čukarički 1:1 (Radivojević 49 – Mudrinski 40)

– Jedan od značajnijih bodova u Evropi, meni jedna od važnijih utakmica u Čukaričkom. Tada smo i definitivno ostvarili svoj cilj za prošlu sezonu i izborili plasman u Evropu, remijem sa direktnim i tada jedinim konkurentom.

Bogosavac bi trebalo u subotu da odigra 99. meč za Čukarički, od 18 časova na Banovom brdu će gostovati Mladost.

– Očekuje nas veoma teška utakmica, protiv najiskusnije ekipe u Super ligi. Moraćemo da ispoštujemo sve ono što se od nas traži na terenu, da budemo oprezni i maksimalno koncentrisani tokom čitavog meča. Njihova prednost jeste iskustvo, ali u timu imamo mlade igrače sa dosta utakmica u nogama, koji su veoma dobro prihvatili sve zahteve stručnog štaba. Biće to vrlo bitna utakmica za sve nas, ali i za klub u celini. Sezona je već odmakla, nema više te priče da li smo mladi ili ne, moramo da pobeđujemo i da skupljamo bodove, posebno na domaćem terenu – zaključio je Miroslav Bogosavac, koji je tokom boravka na Banovom brdu stigao i do reprezentativnog dresa Srbije.

FOTO: FK Čukarički

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter