Dirketor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otkrio je danas da Srbija gradi stadion u svojoj južnoj pokrajini.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju u vladi Srbije Marko Đurić istakao je da lažne prištinske vlasti brane slobodu kretanja odlukom da ne dopuste Crvenoj zvezdi da u Zvečanu odigra kup meč protiv Trepče. On je tom prilikom otkrio da Srbija u Kosovskoj Mitrovici gradi novi staion kapaciteta 6.000 mesta.


– Mi smo ponosni na naše dobitnike zlatnih medalja, na naše reprezentativce sa KiM koji i ovih godina, kada je teško, ostavljaju značajan pečat u srpskom sportu – istakao je Marko Đurić.

On je takođe izrazio zadovoljstvo što će deca sa Kosova i Metohije danas prisustvovati utakmici Lige Evrope između Partizana i AZ Alkmara.

Na Kosovu i Metohiji je samo stadion u Zubinom Potoku ispunjavao UEFA uslove, sve dok prištinske vlasti nisu modernizovale stadion ‘Fadilj Vokri’.

Podsećamo, vlasti su pre samo nekoliko nedelja objavile da će graditi stadione u Loznici, Subotici, Vranju, Leskovcu, Kraljevu i Zaječaru.