1
Domaći fudbal

FOTO: FK TSC

ZOLTAN SABO ZA HS: TSC-u ne može da se zabrani da sanja Lesterov uspeh, naš cilj je Evropa u Bačkoj Topoli!

Objavljeno: 18.09.19 u 11:08

‘Uspesi TSC iz Bačke Topole su plod zajedničkog dvogodišnjeg rada, a idemo korak po korak i prvi cilj je plasman u plej-of, a zatim da sledeća sezona bude krunisana plasmanom u vrhu tabele’, jasan je bivši igrač Vojvodine i Partizana.

Osveženje na srpskoj fudbalskoj sceni u eliti od jula je TSC iz Bačke Topole. Klub odlično organizovan pod palicom predsednika Janoša Zemberija ostvario je u osam kola pet pobeda i tri remija i za urađeno zaslužuje sve pohvale, a jedan od tvoraca uspeha na severu Srbije je i trener Zoltan Sabo. Pre dve godine se prvo latio posla kao sportski direktor, ali ljubav prema fudbalu i samom terenu donela novu ulogu na klupi koja baš prija nekadašnjem fudbaleru Vojvodine i Partizana. U razgovoru za HotSport, nekada odlični defanzivac otkrio je „tajnu“ uspona i uspeha, dalje planove i svoju fudbalsku filozofiju koju traži na utakmicama TSC-a.

– Rezultati su merilo rada i postigli smo veliki uspeh i lep je osećaj. Za mene kao trenera je milina raditi u klubu u kom je sve pod konac, a prevashodno obostrano poverenje predsednika i direktora, koji su meni dali potpunu slobodu izbora igrača. Naravno, da se konsultujemo i zasluge niko ne meri, već Zemberi, Palađi i ja smo trio sa jasnim ciljem, da TSC bude klub na čvrstim temeljima – počeo je priču za HotSport, Zoltan Sabo.

Plan je napravljen za duže staze i sve je isplanirano do tančina, ne može biti iznenađenja.

– Imamo sjajne uslove za rad i oni su stvarani kao jedan bitan faktor. Krenulo se sa projektom sportskog centra i akademije koja bi trebalo da proizvede igrače za najbolji tim i oni će imati filter kroz omladinski pogon, a ove sezone je izboren plasman u kvalitetnu ligu Srbije.

Zapoceti su radovi na izgradnji stadiona.

– Prema planu sve treba da bude završeno za godinu dana, a do tada ćemo igrati u Senti i napravili smo dobar izbor. Samo nekoliko kilometara od Bačke Topole je klub Bajsa gde se takođe radi jedan mini objekat i stvaraju uslovi za filijalu sa ciljem da oni napreduju iz četvrtog ranga i da tamo pratimo talente pre dolaska na glavnu scenu – iskren je Sabo.

FOTO: TSC Bačka Topola

Sve funkcioniše kao podmazano, pre svega rezultati prvog tima u Superligi Srbije.

– Za mnoge jesmo iznenađenje i kako odmiče sezona kod rivala vidim respekt, ali mi smo pokazivali uspon od prošle sezone kada smo pikirali plasman u ‘elitu’ i sada hoćemo da nastupamo u plej-ofu i očejujem da budemo uspešni.

Sangu TSC-a su osetili njegovi bivši klubovi Partizan i Vojvodina.

– Vezuju me posebne emocije za Vojvodinu i Partizan, ali ja sam trener TSC-a i želeo sam da ih pobedim. Na kraju smo upisali dva remija, što je odlično i dobili potvrdu da smo uradili dosta dobrih stvari.

Često se moglo čuti da je TSC iznenađenje kao pre nekoliko godina Lester u Engleskoj.

– Imamo pravo da težimo plasmanu u vrh, a sanjamo da igramo Evropu na našem stadionu. Ove sezone da budemo članovi plej-ofa, a onda da se nađemo iza Zvezde i Partizana… Konkurencija je jaka tu su Čukarički, Vojvodina i Radnički… Mada imamo recept da dođemo do istorijskog uspeha i od narednog leta misija je jasna – iskren je bio Sabo.

Reputacija se zaslužuje na terenu, a tu se jasno vidi trenerski šmek Zoltana Saboa.

– Volim da igramo za gol više i samo nedavno je Mačva uspela da sačuva mrežu. I to se desi, ponekad, rival ti ne da i pronađe formulu da te zaustavi. Uvek krećemo sa dva napadača Silađijem i Lukićem, a moja formacija je uvek u sistemu (4-4-2). Pratimo trendove i polako guramo i mlađe igrače da budu temelj naredne sezone.

FOTO: TSC Bačka Topola

Svakako da se taktika uvežbava i modifikuje, ali neke stvari su naučene od učitelja.

– Radio sam sa Kosanovićem i Tumbakovićem kao igrač i neke njihove cake često primenjujem, ali svako ima svoj stil koji gradim. Volim kako izgledaju ekipe koje vodi Pep Gvardiola i otvoren fudbal koji vole navijači.

Na kraju Sabo se osvrnuo na drugo učešće Crvene zvezde u Ligi šampiona.

– Uspeh je sam po sebi novi plasman, a pobeda nad Liverpulom i urađeno prošle sezone je odličan rezultat. I ove će pokušati u nadmetanju sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom da se pokažu u najboljem svetlu – porucio je na kraju Zoltan Sabo.

0
0

1 Komentara

  1. Zasto bih neko to zabranio TSCu? Sto vise dobrih klubova u Superligi, sto bolje za srpski Fudbal i tako i bolje za Partizan, Zvezdu, TSC, Radnickoga itd. (:

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter