Na zvaničnoj konferenciji minhenskog Bajerna uoči duela protiv Crvene zvezde, govorili su trener Bavaraca Niko Kovač i golman Manuel Nojer.

Kovač je najpre pozdravio novinare na našem jeziku, a potom prokomentarisao kako bi Bajern mogao da ‘otvori’ Crvenu zvezdu, koja često stoji defanzivno i usko u poslednjoj liniji.


– Analizirali smo Crvenu zvezdu. Ne samo da sam ih gledao ove sezone, nego su me zainteresovali i u prethodnoj. Oni su kod kuće potpuno drugačiji tim, tada imaju ogromnu podršku navijača. Ali, sutra ćemo mi igrati kod kuće i na nama je da igramo svoju igru – izjavio je Kovač.

– Imaju dobre igrače, Marin ima glavnu ulogu. Umeju da zatvore rupe, usko stoje. Pokušaćemo što pre da damo gol. Ako ne uspemo, moramo da budemo strpljivi i čekamo šansu.

Kovač je istakao da zna dosta o srpskom klubu.

– Svi znamo da je Zvezda veliki klub u bivšoj Jugoslaviji, sa velikom tradicijom. Osvajala je mnoge titule, kao i sa generacijom koja je uspela da osvoji Kup šampiona 1991. godine. U velikom broju doći će im navijači, radujem se utakmici.

Jeste li pričali sa Lukom Jovićem?

– Nisam sa Lukom razgovarao, nemamo taj kontakt više. Crvenu zvezdu sam gledao u kvalifikacijama, znam da je ekipa odlična. Ako ih pustite da igraju, biće teško. Sve ćemo videti sutra posle 23 časa.

Znamo da će od strane Crvena zvezde, prvo da defanzivno stoje. Ne sme da zaboravite, ta ekipa zna da igra fudbala. Pokazal je je u ove dve godine to.

Kutinjo se polako vraća u ekipu, šta može da se očekuje od njega. Koliko mora da se zbog njega menja taktika?

Felipe nam mnogo znači. Svi ćemo biti uvereni u to. U petoj nedelji je priprema. Njegova pozicija je ‘desetka’. Daće sve od sebe da se uklopi, a ako će da izađe na teren, daće sve od sebe i učiniti dobro.

Golman Manuel Nojer tačno zna kakvu utakmicu može da očekuje sutra od 21 sat.

– Mi znamo da je Zvezda igrala protiv Napolija i Liverpula, znamo da je igrala defanzivno u gostima, treba da igramo brzo da im napravimo problem, jer srpska liga nema toliku brzinu – rekao je Nojer.

Kakva sećanja imate na bivšeg saigrača iz reprezentacije, Marka Marina?

– Znam njegov evropski put, pratio sam njegovu karijeru, on je ‘beogradski Mesi’, čuo sam da ga tako zovu. Radujem se što ćemo se videti, želim mu sve najbolje – istakao je Nojer.