36
Domaći fudbal

GROBARI POSTAVILI ULTIMATUM: Da se igrači Partizana povuku sa terena ako bude krađe u ‘večitom’ derbiju!

Objavljeno: 16.09.19 u 23:01

Već se ozbiljno ‘zagreva’ atmosfera pred 161. ‘večiti’ derbi koji se igra u nedelju na stadionu u Humskoj.

Jedna od frakcija navijača Partizana, oni koji se u Humskoj okupljaju na istočnoj tribini do Severa, objavili su saopštenje povodom poslednjih događaja i suđenja u Superligi Srbije.

Oni su postavili ultimatum klubu i igračima da se svi povuku sa terena ukoliko se slične scene ponove u nedeljnom ‘večitom’ derbiju koji se igra od 18 časova na stadionu Partizana.

Saopštenje ‘Partizanovaca’ prenosimo u celosti i bez izmena:

– Poštovani Partizanovci,

nerado Vam se obraćamo ovim putem jer naš manir nisu saopštenja, već navijačke parole, a naš medijum nisu internet portali, nego stadion i tribine. Međutim, u svetlu najnovijih događaja i serije neverovatnih penala kojima se cela Evropa smeje, a sve to neposredno pred duel Lige Evrope i večiti derbi, osetili smo potrebu da obavestimo crno-belu javnost o načinu na koji razmišljamo.

Pre svega, želimo da stavimo do znanja da postojeću „podelu“ na tribinama stadiona Partizana ne doživljavamo kao podelu, već kao borbu za vraćanje istinskih grobarskih vrednosti na iste te tribine našeg fudbalskog Hrama. Svoj kop ne smatramo frakcijom, već jezgrom koje je postavljeno na zdrave noge i čiji je jedini cilj da privuče sve iskrene Partizanovce ponovo na stadion.

Ni najmanje nam nije drago što stadionom istovremeno odjekuju tri navijačke pesme, ali verujemo da je to cena koja mora da se plati kako bi se uvideo značaj koji naša borba ima za budućnost grobarstva. Pre naše pojave na istočnoj tribini, postojao je jedan vremenski period, za nas predugačak, u toku kog je stadionom vladao strah onih koji su razmišljali drugačije od nametnutih narativa uprave i južne tribine. Sada možemo sa zadovoljstvom da konstatujemo da su ta vremena prošla, da se niko više ne plaši da li će se preskakati na Istok ili Zapad i da li će se navijači Partizana na sopstvenom stadionu fizički maltretirati. Ali, to nije dovoljno.

Više smo puta putem parola p(r)ozivali ljude iz kluba da oštrije reaguju na jednu loše režiranu predstavu koju predstavlja naša fudbalska liga, a u kojoj učestvujemo kao statisti. Ukazivali smo na brojne sudijske krađe, pokazivali sudijama žute kartone, ali aktivnije učešće kluba u tim inicijativama je izostalo. Nesposobni FSS se ponaša kao ispostava kluba iz Ljutice Bogdana, svake godine sve odanija i pristrasnija. Pod parolom „ne možete vi da primetite toliko krađa koliko mi možemo da ih napravimo“ svakog novog vikenda uveseljavaju fudbalsku Evropu nepostojećim penalima i crvenim kartonima.

Zbog svega toga, POSTAVLJAMO ULTIMATUM ljudima iz FK Partizan da zaštite svoje igrače i stručni štab, i da ispoštuju svoje navijače iskrenom borbom za klub koji predstavljaju. Ne želimo više da slušamo samo isprazna saopštenja i poneku pretnju istupanjem iz ove farsične lige, želimo hrabar Partizan koji brani pre svega sebe. U slučaju nove krađe u toku večitog derbija, pozivamo naše igrače da napuste teren u znak protesta, u čemu verujemo da će ih podržati svaki iskreni navijač Partizana.

Takođe, pozivamo sve slobodne tribine na stadionu Partizana, Istok i Zapad, da u nedelju 22. septembra budemo jedinstven kop i jedinstvena snaga koja će stati u odbranu Partizana. Stanimo na put sudijskim krađama, fudbalskom savezu Srbije i fudbalskom klubu koji svoju istoriju menja jer je se stidi. Uradimo to zbog one dece koja su prošli vikend plakala od sreće slušajući koncert Grupe JNA, a ovaj vikend plaču od tuge zbog nepravdi i krađa nekog Mažića, Glođovića, Maje Vujovića…

Napravimo od Istoka i Zapada slobodnu teritoriju koja brani interese Partizana! – stoji u saopštenju navijača Partizana sa istočne tribine.

0
0

36 Komentara

  1. Slazem se da sudjenje mora biti korektno da sudija ne utice na rezultat kao sto je bilo pred poslednji derbi u prvenstvu kada je partizan dao gol iz ofsajda a Zvezdi cist gol ponisten.

    0
    0
    Odgovori
  2. ……..nikako napustati teren……..pa Kokeza i AV to prizeljkuju…………Savo je pravi pametan grobar, zna da nama nisu potrebni „zvezdaski grobari“ da misle za Partizan…….

    0
    0
    Odgovori
  3. Komentari kao i ovaj „ultimatum“ su jasan pokazatelj da u derbiju jedino necemo gledati fudbal. Ostalo je sve moguce.

    0
    0
    Odgovori
  4. Vratite pasose, ruznu proslost, stadion o najmanje 20 titula ukradenh kako u fidbalu tako I u kosarci a vas kako ga zovete hram Vojci.Stvarno ste smesni ko bazen.

    0
    0
    Odgovori
  5. Svim tzv vodjama zabraniti ulaz do daljnjega. Potom sa njima sesti i dogovoriti redosled daljnjih poteza,a zna se šta to znači.
    Ako treba toj šačici tipova rezervisati 30-tak mesta na zapadnoj centralnoj tribini da skupa sede besplatno naredne utakmice SL sve dok se ne upoznaju i prepoznaju zajednički to grobarstvo u koje se kunu. Naravno uz pomoć „posmatrača“!
    Što se tiče Derbija,slažem se, neka Savo to odluči ako treba!

    0
    0
    Odgovori
  6. Prvi gol Partizana protiv Proletera je ofsajd.Sadik je ucestvovao pri sutu Tosica. Napredak-partizan.pri rezultatu 2:1 za Napredak,cist penal i crveni karton nije dosudjen Strahinji Pavlovicu. O cemu vi pricate? Jedina greska u korist Zvezde za sest odigranih utakmica je taj penal koji nije bio vec je bio prekrsaj pola metra iza sesnaesterca. Inace navedite da je sudija i dosudio ofsajd Ivanicu koji nije postojao i gde bi Ivanic izjednacio,na metar od gola sam na golmana. Smesni ste

    0
    0
    Odgovori
    • PRIZNAJ SVAKU STE DOBILI PREKO SUDIJA ILI PREKO SKLANJANJA VI STE SEKTA I KAO TAKVI STE BRUKA I SRAMOTA OVE ZEMLJE. RUPASI PODREPASI, VI BISTE TREBALI BITI UGASENI ZBOG PLJACKE NAMESTANAJA KUPOVINE PRETNJI. ZA TO VASE RUGLO OD KLUBA NAVIJATI JE SRAMOTA ALI KO OBRAZ NEMA… STO SE TICE OVE IDEJE, PA AKO BI SE SPROVELA UTAKMICA NEBI NI POCELA. OD PRVE SEKUNDE CE KRENUTI NAVLACENJE ZA NECASTIVU. UEFA CUTI STANKOVIC, MAROVIC RADE RADNJU, TESKO PRAVDI, CASTI I POSTENJU STO VELIKI PARTIZAN SVAKAKO SIMBOLIZUJE ALI PROCI CE I OVO O DA!

      0
      0
      Odgovori
      • O vi ste stoka , ruglo grada i Srbije .
        Odatiste svome klubu , ali za pare ,
        Kad vas neko bije , vi zovete žandare .
        O vi ste stoka , ruglo grada i Srbije …

        0
        0
        Odgovori
    • Sramoto cuti, nije covek ucestvovao vec je preskocio loptu, sta se javljas posle pve kradje protiv Indjije, cuti sramoto.

      0
      0
      Odgovori
  7. A pogledajte ovo. Dan pred derbi Zvezda-Partizan, Zvezda je bezala Partizanu cetri boda. I dosao je na red da utakmica pocne, kod rezultata 1:1 Leonardo,koji je u tom trenutku imao zuti karton sakom direktno u lice udara Frimponga,sudija stoji na metar i napravi se lud. Leonardo prodje bez kartona iako je zasluzio direktan crveni karton. I umesto da Zvezda sa igracem vise savlada Partizan i odvoji se na plus sedam, taj isti Leonardo ostaje na terenu,postize pogodak i oni smanjuju prednost Zvezde na samo jedan bod.Da je tada bilo sedam bodova,titula bi bila resena a ne porazom od Vozdovca da je izgube.Zasto tada ne napustiste teren? Prosle godine, derbi.Ben postize cist gol sudija ponistava jer izmislja ofsajd a Partizan ga daje iz ofsajda, oprasta se penal koji pravi Strahinja Pavlovic,oprastaju se crveni kartoni njemu i Scekicu. Ni tada ne izadjoste sa terena? Kukali ste za penal,poceli svaki derbi da vam sviraju. Ja razumem,dok jos UEFA nije zatvorila takmicenje za bogate i napravila posebnu LS zelite na silu titulu,da biste pokusali da dodjete do LS i silnih miliona koji bi vas malo podigli,jer u suprotnom ako to zatvore za bogate,nema vise velikih nagrada a vi u dugu duplo vecem od Zvezde. U tome je poenta.Inace da nam dva kluba idu u kvalifikacije za LS,ne bi ste ovoliko tenzije dizali. Inace zasto nije radjena doping kontrola na JNA kada se odigrao derbi? Zasto se to zataskalo? Ja i ne ocekujem pobedu Zvezde u derbiju jer on dolazi posle gostovanja u Minhenu. Bicemo emotivno ispraznjeni i fizicki i psihicki,jos ako se vi dopingujete kao prosli put i ako vam sudije dozvole lomljavine koje prolaze bez kartona,ne moze se ni ocekivati neki fudbal. Seckanje igre konstantno grubim faulovima,psovanje itd.Jos ako ga umuvate slucajno kao u zadnje vreme,tek onda krece lomljavina i onda krece fraza,bolji smo,dzaba milioni,dzaba drzava,sudije,namestanja bla bla bla. Ko vas ne zna,skupo bi vas platio.

    0
    0
    Odgovori
  8. Ma vazi samo ako ce te vi da placate kazne zbog vasih glupih parola.
    Da kada iskreno kazete ko su bili Hrvati na JUGU i od koga su dobili pare..
    Protiv TSC ubacujete baklje na teren UEF-u nazivate kopilad i ko placa VI ?
    Ne indijanci placamo mi koji volle Partizan zbog vas nemogu da gledam Partizan i sve najvaznije utakmice jebala vas zastava sa Keltskim krstom to je Partizanov simbol indijanci..
    Ko ste vi da dajete Ultimatum zasto se niste organizovali pa otisli u Staru Pazovu FSS pa tamo palili baklje skadirali protiv tih lopova.
    Na kraju KIMI AKO IMAS M..A napravi sastanak sa Belivukom dogovoritese i prekini te ovu zajebanciju.
    Partizan ce igrati derbi kakav god bio niste vi stvorili Partizan Partizan je stvorio nas.

    0
    0
    Odgovori
    • A ko vam je ovo napisao i za koliko para ste ovo objavili samo da se brukate?
      Vucelic,Vazura,Vuletic ili Zeljko Pantic?

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter