0
Fudbal

SUPERLIGA KINE: Poraz šampiona, loše startovao i Evergrande, Šenžen stigao do važnog boda

Objavljeno: 13.09.19 u 15:35

Posle pauze vraća se Superliga Kine

Utakmicama 24. kola ponovo je startovalo fudbalsko prvenstvo u Kini u derbiju kola
sastali su se Đangsu i Gvanžu Evergrande. Petoplasirani domaćin zadao je udarac prvoplasiranom timu na tabeli i naneo im prvi poraz još od aprila meseca, nije se proslavio ni šampion Šangaj SIPG

Đangsu Suning – Gvanžu Evergrande 3:1

Teošeira je odličnom loptom pronašao Edera koji je bio usamljen u sredini šesnaesterca, a njemu nije bilo teško da zatrese mrežu. Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata. U 61. minutu nakon centaršuta sa strane lopta je pogodila Mirandu i odbila se u gol domaćina. Eder je u 69. minutu uzvratio Teišeiri sjajnom asistencijom, a Brazilac je povisio na 2:1. Konačnih 3:1 postavio je Vang Song u devetom minutu nadoknade. 

Šandong Luneng – Šangaj SIPG 3:1

Pitanje pobednika rešeno je u petnaestak minuta. Prvo je Lui Binbin u 18. minutu doneo vođstvo Šandongu. Liju je pronašao Binbina, koji je sa leve strane ušao u šesnaesterac i odapeo projektil. Dvanaest minuta kasnije Gracijano Pele je odlično proigrao Žang Čija. Poslao mu je pele prelepu visoku loptu daleko sa svoje polovine, odličan prijem otvorio je prostora Čiju da krene ka golu i povisi na 2:0. Već u sledećem napadu strelac prvog gola poslao je lep centaršut u peterac, a Pele se najbolje snašao i povisio na 3:0. Brazilac Hulk je izvršio pritisak na poslednju liniju Šandonga uzeo je loptu štoperu i postavio konačnih 3:1.

Šenžen – Peking Gvan 1:1

Nije se danas proslavio ni drugoplasirani tim šampionata Peking. Na gostovanju Šenženu uspeli su da izvuku ‘samo’ remi. Poveo je domaćin već u 15. minutu, Gan Čao je odigrao prelepi dupli pas sa Souzom, izašao je sam pred golmana i prelepo plasiranom loptom doneo prednost. Do izjednačenja su gosti čekali sve do 74. minuta kada je Bakambu na dodavanje Đang Juninga postavio konačan rezultat

Superliga Kine 24. kolo

Petak

Đangsu Suning – Gvanžu Evergrande 3:1 (1:0)
(Eder 37, Tešeira 69, Vang Song 90+9 – Miranda ag 61)

Šandong Luneng – Šangaj SIPG 3:1 (3:1)
(Lui Binbin 18, Žang Či 30, Pele 31 – Hulk 33)

Šenžen – Peking Gvan 1:1 (1:0)
(Gan Čao 15 – Bakambu 74)

Subota

13.35 Gvanžu RF – Tjanjin Tianaj
13.35 Henan Jianje – Hebej

Nedelja

11:30 Šangaj Šenhua – Tjanjin Teda
13.35 Vuhan Žal – Dalijan Jifang

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter