0
Domaći fudbal

FOTO: TSC Bačka Topola

FLEŠ IZ BAČKE TOPOLE: Mačva nije dobro pozicionirana na tabeli, to mora da nas plaši…

Objavljeno: 12.09.19 u 17:30

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole u nedelju od 19 sati dočekuju ekipu Mačve na svom terenu u Senti, u 8. kolu Superlige, očekujući dobru utakmicu i pozitivan niz, kao i nova tri boda u elitnom takmičenju Srbije.

Krilni napadač Filip Arsenijević je istakao da je prethodna utakmica protiv Partizana istorijski uspeh za klub, ali da u timu ne gledaju ko im je protivnik. „Trudimo se da maksimalno uđemo u svaki meč, motivacija sigurno neće izostati ni ovaj put“ Rekao je Arsenijević.

– Igrao sam u Mačvi i znam koliko su dobra i čvrsta ekipa. Bez obzira što su trenutno na poslednjoj poziciji sigurno će tražiti šansu da osvoje bodove, ali mi smo u odličnoj seriji i trudićemo se da nastavimo u toj formi. Verujem u još jednu pobedu, pogotovu što smo za vreme pauze dobili prijateljsku utakmicu u Mađarskoj protiv Puškaš Akademije, koja nam je dala priliku da proverimo formu pojedinih igrača koji nisu imali veliku minutažu u dosadašnjem delu prvenstva. Svi smo dobro utrenirani i spremni za predstojeći meč i nova tri boda – dodao je Arsenijević.

Pomoćni trener Mirko Jovanović je naglasio da su dve nedelje odmora mnogo značile ekipi da se osveži i odmori. „Posle prvog dela prvenstva, u kome smo zaseli na čelu tabele, pauza nam je bila neophodna i mislim da smo je dobro iskoristili. Posle pobede od 2:0 u prijateljskoj utakmici protiv Puškaš Akademije raspoloženje je odlično i jedva čekamo novu utakmicu i nove pobede – kazao je Jovanović.

– Iako je naš naredni protivnik, Mačva, na začelju tabele, iskustvo nam govori da su takve utakmice teške i nepredvidive i da nipošto ne smemo da potcenimo protivnika koji se bori za opstanak i igraće agresivno, pogotovu protiv nas kao favorita. Ne opuštamo se, motivisani smo i očekujemo nova tri boda – dodao je Jovanović.

Odbrambeni igrač Srđan Grabež se oporavio od povrede i nada se da će igrati već u nedelju. „Mačva ima novog trenera, što je uvek dodatni impuls za igrače. Nema opuštanja, atmosfera u klubu je dobra, važno je da smo svi zdravi i da igramo odlično. Nadamo se pobedi i pozivamo navijače da dođu u što većem broju na stadion u Sentu, da nam budu podrška.“

U prošlom, sedmom kolu, ekipa TSC je u gostima remizirala sa Partizanom 1:1, i trenutno je prva na tabeli Superlige sa 17 bodova iz 5 pobeda i dva remija. Protivnik TSC u ovom kolu, Mačva, zauzima poslednju poziciju na tabeli sa dva boda iz dva remija i 5 poraza.

Utakmica TSC – Mačva, igraće se u nedelju, 15. septembra, od 19.00 na stadionu u Senti, gde je ekipa iz Bačke Topole domaćin ove sezone, dok traju radovi na stadionu u njihovom mestu. U senti su postavljeni novi reflektori, pa postoje svi uslovi za odigravanje utakmica u večernjim terminima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter