0
Domaći fudbal

TUMBAKOVIĆ: Glupo je da čovek sa mojim iskustvom priča o tremi! TADIĆ: Imam dobar bilans sa ‘CR7’!

Objavljeno: 06.09.19 u 20:40

Fudbalska reprezentacija Srbije u subotu od 20.45 igra možda i odlučujući meč kvalfikacija za Evropsko prvenstvo protiv Portugalije.

O debiju na klupi ‘orlova’ i sutrašnjem duelu protiv Ronalda i drugara na konferenciji za novinare govorio je selektor Ljubiša Tumbaković.

– Nije korektno pričati da debitujete u ovim godinama, jer sam vodio više od 1.000 utakmica u karijeri. Imam tremu, uvek sam je i imao, ali je pod kontrolom. Ne postoji čovek koji nema tremu. Ko od nas trenera kaže da je nema – nije iskren – počeo je Tumbaković.

Selektor je dodao da je Portugalija više nego opasan tim, da je vezala 15 utakmica bez poraza od Svetskog prvenstva u Rusiji.

– Oni su poslednji poraz doživeli na Svetskom prvenstvu od Urugvaja. Nisu izgubili 15 utakmica u nizu. Pored toga, poslednji gol iz igre su primili u septembru prošle godine. Ali, spremni smo, snimali smo gde su im vrline, mane, kako ulaze u igru, sve detalje i napravili model igre kako da to iskoristimo.

Dušan Tadić je istakao da ima dobar bilans protiv Ronalda i nada se da će tako ostati i sutra.

– Prošle godine sam sa Ajaksom izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona, a sa reprezentacijom odigrao nerešeno u Portugaliji. Imam, dakle, dobar bilans sa Ronaldom – rekao je Dušan Tadić.

Napadač Ajaksa je dodao da ‘CR7’ nije jedina opasnost, da su Portugalci opasni kao tim.

– Jasno je da će najveći fokus biti na Ronaldu, igraju i oni najviše na njega, pokušavaju da mu što dodaju što više lopti, ali imaju oni dosta kvalitetnih igrača i pored Kristijana. Opasnost preti sa više strana.

Dušan Tadić se potom zahvalio Bernardu Silvi na lepim rečima.

– Hvala mu na komplimentu, lepo je čuti kada tako dobar igrač kaže tako nešto za tebe. I on je jedan od najboljih na svojoj poziciji, preti nam velika opasnost i od njega.

Fudbaler Ajaksa očekuje ofanzivnu utakmicu.

– Obe ekipe ići će na pobedu. Sve zavisi od toga kako utakmica krene. Portugalci će probati da dominiraju na terenu, ali imamo i mi kvalitet, radili smo dobro ovih dana da se spremimo koliko možemo, da iskoristimo sve njihove mane – istakao je Dušan Tadić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter