0
Fudbal

FOTO: INSTAGRAM PRINTSCREEN

MODRIĆ: Nisam razgovarao s Rakitićem, teško mi je da uđem u nečiju glavu…

Objavljeno: 06.09.19 u 09:30

Fudbalski reprezentativac Hrvatske Luka Modrić rekao je da nije razgovarao sa Ivanom Rakitićem i da ne želi da ulazi u razloge njegovog otkaza, ali je istakao da je njemu uvek bila čast da igra za nacionalni tim.

Iako Hrvatsku očekuje izuzetno važna utakmica protiv Slovačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. na poslednjoj konferenciji za novinare u Trnavi nisu se mogla izbeći i neka druga pitanja.

Novinare je zanimalo mišljenje Modrića o otkazu Ivana Rakitića, te nedavnoj izjavi Dejana Lovrena da atmosfera u reprezentaciji nije kao pre.

– Nisam razgovarao s Rakitićem. Ne bih želeo da ulazim u njegove razloge i ne želim da to previše komentarišem uoči ovako važne utakmice. Kada se sve završi, možda će biti prilika za priču, ali sada je najvažnija koncentracija na ovu utakmicu – rekao je Modrić, prenosi Hina.

Novinari su upitali Modrića i da li je on nekada razmišljao o oproštaju od dresa reprezentacije.

– Teško mi je da uđem u nečiju glavu i kažem zašto dolaze te dileme. Svi znate da sam ja imao teških trenutaka u reprezentaciji i oko nje, ali uvek sam s velikom guštom dolazio i nikada nisam razmišljao o odustajanju – rekao je on.

– Dok mogu da pomognem, dok selektor misli da im trebam, ja sam tu. Nije floskula, ali najveća mi je čast igrati za reprezentaciju – dodao je kapiten Hrvatske.

On je prokomentarisao i Lovrenovu izjavu da atmosfera u nacionalnom timu nije onakva kakva je bila u Rusiji.

– Možda je to Dejanovo razmišljanje, svako razmišlja na svoj način i ima pravo na svoje mišljenje. Mislim da je dobra atmosfera, a to se pokazalo protiv Velsa. Na toj utakmici smo pokazali zajedništvo, htenje i kvalitet, a to je put kojim trebamo ići i sutra. Svi želimo da odigramo veliku utakmicu, a pobeda bi bila fenomenalna. Verujem da uz pravi pristup možemo ostvariti dobar rezultat – rekao je Modrić.

On je svestan da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

– Slovačka je dobra ekipa. Kompaktni su i čvrsti, vole da igraju. Prva zvezda je Hamšik, ali imaju još nekoliko nezgodnih igrača kao što je Lobotka s kojim se susrećem u Španiji – rekao je Modrić.

Utakmica Slovačka-Hrvatska na programu je večeras od 20:45h. Hrvatska je trenutno treća u grupi sa šest bodova, koliko ima i Slovačka. Prva ja Mađarska sa devet bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter