0
Domaći fudbal

OGLASIO SE ‘PIKSI’: Evo šta je rekao o uspehu ‘večitih’

Objavljeno: 02.09.19 u 17:37

Podršku na Svetskom prvenstvu u Kini orlovima pruža i renomirani fudbalski trener Dragan Stojković Piksi.

On je u razgovoru za srpske medije govorio o mnogim temama, a dotakao se i srpskih klubova u Evropi.

Srpski klubovi ove sezone prave velike uspehe u evropskom fudbalu. Crvena zvezda će po drugi put zaredom igrati u Ligi šampiona, dok se Partizan takođe vratio u Evropu, nastupaće u Ligi Evrope u atraktivnoj grupi sa Mančester junajtedom.

Fenomenalan je to uspeh za njih same, ali i za srpski fudbal. Sada kada gledamo koeficijente, praviš računicu i matematiku… Na dobrom smo putu da nam pripadne dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Ovi moji bivši trebalo da sa Olimpijakosom napravi dobre rezultate, a Partizan isto dobre rezultate u grupnoj fazi, onda 15. mesto neće biti daleko.

O planovima sa Gvangžuom.

– Počeo sam petu godinu na klupi tima. Mi smo ekipa koja pripada nekoj sredini, očekujem da završimo i ovu sezonu u ‘zlatnoj sredini. Da bi se postizali uspesi, mora biti investiranja. Moramo da imamo bolje igrače. Iz godine u godinu problem koji imam i koji pokušavam da rešim je odbrana. Odbrana je naš najveći problem, ne možemo bez kvaliteta da tražimo nešto više od maksimuma koji pružaju. Da li ćemo za sledeću sezonu uspeti da dovedemo bolje igrače, to zavisi od onog koji plaća. Imali smo peh sa Zahavijem koji ima povredu, a povređen je i Musa Dembele. Igramo dobar i atraktivan fudbal, tu smo gde smo – rekao je Stojković. 

Upitan da li je pratio mečeve kvalifikacija Crvene zvezde Stojković je dao kratak odgovor.

Nisam, kasno je bilo, video sam hajlajtse, to je to – rekao je Stojković.

Novinare je zanimalo mišljenje ‘Piksija’ Stojkovića da li Marin treba da postane nova Zvezdina zvezda…

Ne znam, ne znam stvarno. Pojma nemam, odličan je igrač – prokomentarisao je trener Gvangžua.

Stojković je istakao da mu je jako stalo do uspeha Srbije u kvalifikacijama za Euro 2020. godine.

Pratim, stalo mi je kao i svima da se napravi uspeh. Imali smo onaj propust u Ukrajini, ne znam iz kog razloga, ali verujem da se neće ponoviti, a sa druge strane imamo imperativ pobede u meču protiv Portugalije. Imamo dobre igrače, novog selektora. To je nova atmosfera, došli smo u situaciju da je Portugal biti ili ne biti – zaključio je Stojković iz daleke Kine.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter