5
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDIN TENK PREGAZIO ‘MLADE MOMKE’: Crveno-beli pišu istoriju, ponovo se na ‘Marakani’ igra Liga šampiona (VIDEO)

Objavljeno: 27.08.19 u 22:56

Zvezda je dočekala Jang Bojs, a Švajcarci nisu prekinuli seriju nepobedivosti Crvene zvezde u evropskim mečevima na stadionu ‘Rajko Mitić’.

Početak je doneo tvrdu i nesadržajnu utakmicu. U uvodu se igralo na sredini terena prevashodno, dok je drugi deo utakmice doneo dosta uzbuđenja.  U drugom poluvremenu se videlo da igrači Zvezde više žele pobedu. Napadali su i Treba istaći nešto lošiju partiju Bena koji je uspeo da nakon ulaska u igru zatrese mrežu, ali svoju.  Na kraju uz rezultat 1:1, crveno-beli su se golom u gostima (2:2 u Bernu) plasirali u grupnu fazu Lige šampiona. 

Počeli su crveno-beli greškom Degeneka u odbrani, na trenutak se unela nervoza u defanzivnu liniju, odlično je uskočio u pomoć Aleksa Vukanović i otklonio opasnost po gol Zvezde. Uvodnu inicijativu imali su gosti, ali je u 15. minutu Marin umalo naterao Cesigera da nakon centaršuta pošalje loptu u svoju mrežu. Tvrda borba na sredini terena se vodi za svaki pedalj travnate podloge. 

FOTO: FK Crvena zvezda

Odlično su kombinovali Garsija i Gobeljić, lopta je išla na Boaći,a odbitak je pokušao da uhvati Rodić, ali niej dobro uhvatio volej. Pao je ritam u nastavku meča, igralo se većinom na sredini terena. Aleksa Vukanović bio je odličan u defanzivi u nekoliko navrata. Nezadovoljni su bili navijači kada je Marko Gobeljić u 21. minutu faulirao Ngamelua.

Foto: FK Crvena zvezda

Tejlor mu je pokazao žuti karton, treća javna opomena zadnjoj liniji Zvezde. Abišer je prekidom iskosa pokušao direktno da ugrozi gol Borjana, ali je čuvar mreže Zvezde odlično reagovao i ‘skinuo’ je udarac koji je išao pod prečku. Jovančić je uspeo da doda Marinu, ipak, prekinuo je igru sudija da bi dodelio žuti karton Cesigeru, oprobao je iz daljine Marin udarac nakon prekida, nije bio precizan.

Foto: FK Crvena zvezda

Usledio je nešto veći pritisak gostiju na početku drugog poluvremena. Brzo su crveno-beli uspostavili kontrolu i došli do prilike da ugroze gol Švajcaraca. Pokušao je Kanjas, a potom i Garsija, uspeli su da reaguju defanzivci Jang Bojsa. Ipak u 59. minutu nisu imali priliku da se odbrane. Marin i Rodić su lepo kombinovali sa leve strane, sa druge strane centaršuta našao se Aleksa Vukanović koji je prvim golom u Evropi uspeo da donese prednost Crvenoj zvezdi. 

Šest minuta kasnije pokušao je Fasnaht da odgovori, ali lopta je otišla kraj gola. Sve karte u napad stavili su gosti, ulaze Oro i Sulejmani na teren, a Milojević je uzvratio i umesto Matee Garsije ušao je Ben. Nisu mnogo pomogli ofanzivni igrači gostima, koji su se povukli na svoju polovinu.

FOTO: FK Crvena zvezda

Neoprezno su u 82. minutu reagovali defanzivci Crvene zvezde. Nakon prekida lopta je došla do Janka, Ben je skrenuo putanju lopte u svoju mrežu. Tri minuta kasnije, odlično je Marin proigrao Bena koji je izašao sam ispred golmana gostiju, a Fon Balmos je izašao kao pobednik.  Zvezda je u završnici čekala kontru i koncentrisala se na odbranu svog gola. Ben je na terenu delovao kao igrač manje, a to je dodatno otežalo crveno-belima. Oprobao je u 93. minutu Nsame udarac, odlično je reagovao Milan Borjan koji je sačuvao gol crvene Zvezde. Istekao je i peti minut nadoknade, Jovančić je dobio žuti karton zbog prigovora, a Jang Bojs slobodan udarac, čak je i golman Fon Balmos krenuo napred. Odbranila se Crvena zvezda i drugu godinu u nizu Crvena zvezda remijem 1:1 plasirala se u grupnu fazu Lige šampiona. 

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Entoni Tejlor.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Jovančić, Kanjas – Garsija, Marin, Vukanović – Boaći (od 65. Tomane).

JANG BOJS: Fon Balmos – Lustenberger, Cesiger (od 51. Fasnaht), Serensen – Lotomba, Sijero (od 65. Sulejmani), Ejbišer, Janko – Ngalameu, Asale (od 65. Oro) i Nsame.

0
0

5 Komentara

  1. Sramna igra fk tenkista tj. fk makete, posle jedanaesteraca i sada posle 2 neresene tekme idu u LS, pa ostacemo bez sendvicha..a i autobusa

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter