0
Evrokupovi

Foto: Crvena zvezda

ZVEZDIN VELIKI ADUT PRED JANG BOJS: ‘Marakana’ je neosvojiva tvrđava u kvalifikacijama!

Objavljeno: 25.08.19 u 18:08

Tim Vladana Milojevića je fenomenalnim igrama u Evropi ponovo učinio da ‘Marakana’ bude neosvojiva tvrđava. Crveno-beli nisu izgubili meč u evropskim kvalifikacijama od 2015. godine i okršaja sa Kairatom.

Koliko je podrška navijača i igranje na domaćem terenu velika prednost za Zvezdu, svedoči to što na svom stadionu srpski šampion nije izgubio u kvalifikacionim utakmicama već četiri godine.

Godinu dana posle susreta sa kazahstanskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, crveno-beli su počeli impresivan niz savladavši Valetu 2:1. Posle šampiona Malte, gost na Marakani bio je Ludogorec, a uprkos činjenici da je klub iz Ljutice Bogdana ostao neporažen u 90 minuta borbe, crveno-beli su eliminisani u produžecima.

Remi nije bio dovoljan ni u susretu sa Sasuolom, jer je pre beogradskih 1:1, srpski tim poražen u Italiji (3:0).

Naredna godina donela je znatno više uspeha. Predvođeni Vladanom Milojevićem sa klupe, fudbaleri Zvezde su krenuli u nove izazove. Pobeda nad Florijanom (3:0) predstavljala je početak niza na koji su se nadovezali trijumfi protiv Irtiša (2:0), Sparte iz Praga (2:0) i Krasnodara (2:1), a poker pobeda na domaćem terenu ukrasio je plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Novi iskorak Zvezda je napravila sledeće godine, pa je posle pobeda nad Spartaksom (2:0) i Suduvom (3:0), a onda i remija protiv Spartaka iz Trnave (1:1) i Salcburga (0:0), obezbedila mesto u grupnoj fazi Lige šampiona.

Sa istim ciljem tim Vladana Milojevića krenuo je i u ovosezonske kvalifikacije i do sad napravio tri od četiri koraka. Savladani su Suduva (2:0) i Helsinki (2:1), dok su protiv Kopenhagena odigrali utakmicu bez pobednika (1:1).

Devet pobeda i pet remija predstavljaju impresivan učinak koji je prouzrokovao tri uzastopna plasmana u grupnu fazu evropskih takmičenja.

Novi uspeh pred zvezdašima crveno-beli će pokušati da ostvare protiv Jang Bojsa, u utorak od 21 čas u okviru revanš meča plej-ofa za Ligu šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter