0
Evropske lige

FOTO: Twitter

NIKAD ZANIMLJIVIJA SERIJA A: Svi žele Juventusovu krunu – Inter, Napoli i Roma su najozbiljniji izazivači (ANKETA)

Objavljeno: 24.08.19 u 12:20

Utakmicom Parma – Juventus danas će početi 118. izdanje čuvenog ‘Kalča’, odnosno 88. sezona Serije A od kako se italijanski šampionat igra po dvokružnom sistemu.

U zavisnosti od godišta i interesovanja, neko pamti manje, a neko više slavne dane italijanskog fudbala iz 80-ih i 90-ih godina, a posebno poslednji ‘talas’ majstora u prvoj deceniji 21. veka. Potom je od 2010. godine i Interove ‘triplete’ sve palo na mnogo niži nivo i Italijana nije bilo nigde.

Međutim, Juventusova surova osmogodišnja dominacija konačno je ove sezone, čini se, stvorila prave izazivače koji bi mogli da ‘staroj dami’ pokvare planove o unapred upisanom ‘skudetu’. Tim pre jer je u samom Juventusu došlo do značajnih promena.

Trener Masimilijano Alegri koji je doneo poslednjih pet titula šampiona Italije, uz dva finala Lige šampiona, dobio je otkaz i na njegovo mesto doveden je Maurisio Sari, koji je u Napoliju nagoveštavao kakav fudbal gaji, a prošle godine u Čelsiju dobio potvrdu kvaliteta u vidu dominantno osvojene Lige Evrope.

FOTO: YouTube

Juventus je najavljivao, ali zapravo nije pretrpeo mnogo promena. Stigli su ponovo slobodni igrači poput Rabioa i Ramzija, vratio se Gonzalo Iguain sa pozajmice i Đanluiđi Bufon iz PSŽ-a, ali i stigao skupo plaćeni de Liht. Međutim, ponovo će se sve vrteti oko Kristijana Ronalda, opet će cilj biti Liga šampiona, ali bi u prvenstvu mogli da imaju dosta problema jer će konkurencija biti mnogo jača.

Pre svega jer je najljući rival, Inter, doveo puno dobrih igrača i pre svega, legendu Juventusa za trenera, Antonija Kontea. Pojedini ‘juventini’ ističu da im je Konte ‘zabio nož u srce’, ali nema sumnje da će trka Intera i Juventusa biti možda najzanimljivija posle gotovo pune decenije. Njihovi popularni ‘Derbiji Italije’ biće pakleni.

U Inter je stigao i Romelu Lukaku iz Mančester junajteda, Dijego Godin iz Atletiko Madrida, kao i Valentin Lazaro, Mateo Politano i Nikola Barela… Imaće Konte ozbiljan tim na raspolaganju.

Baš kao i Napoli, koji je pre par dana završio transfer Irvinga Lozana iz PSV-a za 40.000.000 evra, što je rekord holandske Eredivizije. Karlo Ančeloti je gro tima sačuvao, uigrao i ‘našpanovao’ baš kako on želi, pa Napolitancima zasluženo pripada epitet ‘drugog izazivača’.

Roma je takođe zadržala prošlogodišnji sastav, zajedno sa Edinom Džekom za koga se pisalo da će otići iz ‘večnog grada’. Novi je trener Fonseke, a stigli su Spinacola iz Juvea, Diavara iz Napolija i Zapakosta iz Čelsija. Biće konkurenti svima i sigurno napadaju Ligu šampiona.

Iza njih Milan će pokušati da dođe do Lige šampiona, konačno, kao i Atalanta koja će već ove godine debitovati u elitnom takmičenju. Videćemo koliko će izdržati na tri fronta.

Lacio uvek može da ‘pomrsi račune’ mnogima, a nikako ne bi trebalo izostaviti Fiorentinu, koja je pre dva dana dovela Franka Riberija.

FOTO: Facebook/Fiorentina/Screenshot

Od srpskih igrača, pratićemo Nikolu Milenkovića, Dušana Vlahovića i Aleksu Terzića u Fiorentini, Sergeja Milinković-Savića u Laciju (ukoliko do kraja prelaznog roka ne promeni klub), Aleksandra Kolarova u Romi, Nikolu Maksimovića u Napoliju, Sašu Lukića u Torinu, Darka Lazovića u Veroni.

Takođe, Ivana Radovanovića u Đenovi, Filipa Đuričića u Sasuolu, Borisa Radunovića na golu Atalante, Petra Mićina u Udinezeu i Nenada Tomovića u dresu SPAL-a.

Ko će osvojiti italijansku Seriju A?

Pogledaj rezultate

Loading ... Loading ...
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

FOTO: Twitter

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter