0
Evrokupovi

FOTO: FK Crvena zvezda

IZVEŠTAJ POLICIJE U BERNU: Sukobi i posle utakmice, petoro povređenih, među njima i jedna žena! (VIDEO)

Objavljeno: 22.08.19 u 15:36

U mirnom gradu kakav je inače Bern, tokom jučerašnjeg dana je bilo svega, samo ne mira.

Ono što je najbitnije, Crvena zvezda je ostvarila povoljan rezultat protiv Jang Bojsa (2:2) u prvoj utakmici plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona, ali pre i posle meča dešavale su se različite nefudbalske stvari.

Pre svega bilo je incidenata tokom kortea zvezdaša ka stadionu ‘Švajcarska’, a prema navodima policije i na drugim lokacijama i posle susreta.

Istaknuto je da je ukupno pet osoba povređeno, nekoliko njih privedeno iz različitih razloga, ali i potvrđeno da je jedan policajac bio prinuđen da puca iz oružja uvis. Evo šta stoji u izveštaju švajcarske policije:

– U sredu, 21. avgusta, kantonalna policija Berna reagovala je nekoliko puta povodom utakmice Jang Bojsa i Crvene zvezde u plej-of meču za Ligu šampiona. Nakon što je granični korpus obavio ulazne provere osoba koje će biti gostujući navijači, kod kojih je pronađene palice, falsifikovane karte, u Bernu je takođe proveravano nekoliko ljudi. Muškarac za koga je postojala valjana zabrana ulaska, zaustavljen je i odveden u policijski pritvor. Pored toga, zaustavljen je i čovek koji je verovatno prevozio falsifikovane karte. Odveden je u policiju na dalje ispitivanje, ali je tokom večeri pušten.

Oko 18 sati nekoliko stotina gostujućih navijača krenulo je ka stadiona Švajcarska. U oblasti Klepac-holdštrase došlo je do navijačkog sukoba tokom kog je jedan muškarac bio masovno napadnut. Da bi zaštitili ovog čoveka i druge prolaznike policijske snage su morale da intervenišu, a jedan policajac je bio primoran da ispaljuje tri metka upozorenja u vazduh. Rezultat svega je da su napadači odustali i situacija se smirila. Žrtva, koja se pomerila sa mesta incidenta, pokupljena je kasno uveče i odvedena u bolnicu. Još jedan muškarac, koji je takođe povređen tokom sukoba, odveden je, ali je bolnicu napustio u večernjim satima.

Ubrzo kasnije, povređena osoba je prijavljena na mostu Lorejn. Muškarac koga je stakleni predmet udario u glavu, morao je da bude odvezen kolima hitne pomoći, a bolnicu je napustio u toku noći. Istraga o ovim događajima je u toku.

Posle utakmice ponovo je došlo do nekoliko napada i svađa. U blizini stadiona su povređeni muškarac i žena, koji su takođe morali da budu zbrinuti i bila im je potrebna lekarska pomoć. Pored toga. čovek koji se odupirao kontroli, bio je priveden u policijsku stanicu. S obzirom na razne događaje, kantonalna policija u Bernu ostala je prisutna do kasno u noć – zaključuje se, između ostalog, u izveštaju.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter