0
Domaći fudbal

FOTO: FKCZ

ZVEZDINA ZVEZDA, PETROVIĆ ZA HS: Crveno-beli su u naletu, važno je dati gol u Bernu!

Objavljeno: 21.08.19 u 13:08

Domaći teren je prednost jang Bojsa, a mora da bude oprezan i angažovan pozadi sa jasnim planom – kaže legendarni Pižon

(Od specijalnog izveštača HotSporta iz Berna – Mirko Marković)

Odlučivao je golovima i asistencijama mnoge velike mečeve u dresu Crvene zvezde. Vladimir Petrović – Pižon, legendarni kapiten Crvene zvezde veruje da ova generacija može da se ponovo plasira u Ligu šampiona i bodriće momke iz lože stadiona ‘Švajcarska.

– Veoma lep i moderean objekat bez atletske staze – počeo je priču za HotSport Pižon, a potom nastavio – Veštačka trava daje prednost domaćinu i na ovakvim podlogama lopta ide dosta brže, pa e važno za naš tim da se prilagodi uslovima – ističe Petrović.

Švajcarci su večeras bez nekoliko važnih igrača.

– Imaju kadrovske probleme, ali ima ih i Zvezda, a činjenica je da su već dve godine uzastopno ispred Bazela dovoljan je pokazatelj kvaliteta. Igraju ofanzivno u sistemu (4-3-3) i nisam mnogo pratio pojedinačne partije, mada je jasno da imaju dobre strance – ističe Pižon.

Odbrana će imati delikatam posao.

– Mora da deluje sigurno, angažovano sa jasnim planom da se u Bernu postigne pogodak. Onda revanš na našem stadionu dobija drugu dimenziju, kada se juri elitno takmičenje. Isto, bitno je čuvati se od kartona. Poštovanje prema Jang Bojsu treba da postoji, ali treba da postoji i ona fascinantna borbenost kao u Kopenhagenu – poručuje Petrović.

Jasno je da će Švajcarci pokušati da ukoče Marka Marina.

– Nema tu dileme da Marin treba da koristi svaki slobodan prostor za kreaciju igre i pronalaženje Boaćija. Zvezda je u naletu posle plasmana u Ligu Evrope, ali ovaj ispit donosi još veću slavu i vredi dati sve od sebe da se nadmaši rival – poručuje legendarni fudbaler Crvene zvezde Vladimir Petrović.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter