6
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

FK PARTIZAN APELUJE NA NAVIJAČE: Birajmo, razum ili propast!

Objavljeno: 21.08.19 u 11:16

Fudbalski klub Partizan će nakon odbijanja žalbe odigrati meč sezone protiv Moldea pred praznim tribinama. 

Partizan se zbog toga oglasio saopštenjem putem zvaničnog sajta u kome se obraćaju direktno navijačima sa apelom kako se slične stvari ne bi ponovile. Partizan je na svom sajtu predstavio zvaničnu brošuru FARE kako bi upoznao navijače sa zabranjenim motivima na tribinama. 

– Fudbalski klub Partizan, u jednom teškom trenutku kada smo shvatili da ćemo se za grupnu fazu Lige Evrope u četvrtak boriti na našem stadionu bodreni samo od strane naših najmlađih navijača (a i to je bolje od potpuno praznih tribina) koristi ovu priliku da sve svoje navijače upozna sa kompletnim sadržajem aktuelnih brošura organizacije FARE, koja se bavi monitoringom svih oblika diskriminativnih ponašanja u evropskom fudbalu, a čije izveštaje UEFA smatra potpuno relevantnim i prihvatljivim kao povod za sopstveno izricanje kazni, često i onih najrigoroznijih, za klubove organizatore evropskih utakmica na kojima je FARE takve pojave primetio i prijavio UEFA- stoji u saopštenju Partizana .

Prva brošura je iz juna 2016. godine (poslednja, 5. verzija), ima ukupno 23 stranice, bavi se diskriminativnim znakovima i simbolima u evropskom fudbalu, a mi vam je prezentujemo u originalnoj verziji na engleskom jeziku:

Druga brošura je iz juna 2018. godine (poslednja, 2. verzija), ima ukupno 39 strana, bavi se globalnim diskriminativnim praksama u fudbalu, a i nju vam takođe prezentujemo u originalnoj verziji na engleskom jeziku:

Ne mora se biti preveliki poznavalac engleskog jezika da bi se shvatilo kakva ponašanja se jednostavno ne tolerišu, odnosno isticanje kojih i kakvih znakova i simbola (na zastavama, transparentima i sl.) se rigorozno sankcioniše. Slike ovde govore više od reči, ali su i same reči itekako prepoznatljive, posebno one iz naslova i podnaslova.

– Molimo sve naše navijače da sadržaje ovih brošura pažljivo pregledaju i da ih ti sadržaji snažno upozore na još teže konsekvence od već pretrpljenih, koje bi mogle zadesiti vaš i naš FK Partizan, bude li neko od opisanih ponašanja i/ili isticanje nekog od opisanih znakova i simbola registrovano na nekoj od narednih evropskih utakmica Partizana i kao takvo prijavljeno UEFA. FK Partizan ni na koji način nije učestvovao u izradi ovih brošura, niti ga je bilo ko iz organizacija kao što su UEFA ili FARE pitao za njegov stav po pitanju bilo čega, bilo kog detalja iz sadržaja ovih brošura – od trenutka planiranja izrada tih brošura, pa do njihovog štampanja i publikovanja. Nezavisno od toga, naša je obaveza da poštujemo i prihvatimo svako slovo iz ovih brošura – ukoliko želimo da se takmičimo u fudbalskim nadmetanjima koje organizuje UEFA – navodi se u saopštenju Partizana. 

FK Partizan itekako želi da učestvuje u UEFA takmičenjima, svake godine što duže to bolje, a to je i strateški, pa i egzistencijalno bitno za naš klub.

Molimo na kraju i sve medije da prenesu ovu inicijativu FK Partizan, na čemu se unapred zahvaljujemo.

Napomena: Navedene brošure će uskoro biti prevedene na srpski jezik i takođe će biti plasirane na našem sajtu.

FOTO: FK Partizan

0
0

6 Komentara

  1. Dosta ,,valjak“dosadan si, dozvoli da još neko nešto kaže. Čoveče od pet komentara tri su tvoji, a pravopis ti je slaba strana.

    0
    0
    Odgovori
  2. Kakav crni razum sa bagrom koja razuma nema !? Zasto je dozvoljeno bagri da se ustolici na istoku !? Ko kontrolise i kako kontrolise bagru na ulazima stadiona !? Pravite dil sa bagrom pa onda trazite od te iste bagre, razum !? Kada budete zabranili ulazak na stadion organizovanim grupacijama a koji sebe nazivaju, navijacima Partizana tek onda mozete necem boljem da se nadate jer sve ostalo je samo agonija koja kraja nema. Kada drzava ne zeli da se suprotstavi rak rani ovoga drustva i javno objavi da nema resenja ( !? ) da se bori protiv takvog zla onda nam dodje cudno sto Evropa ovako reaguje i kako to po kratkom postupku taj problem resava ( zatvaranjem tribina, novcanim kaznama i na kraju, izbacivanjem iz takmicenja ).

    0
    0
    Odgovori
  3. Biramo OSTAVKE. JUG da
    SE zatvori. I SVE VODJE SA
    JUGA I KIMIJA. DOKLE BRE
    VISE. BITANGE CARUJU A
    UPRAVA I DRZAVA CUTI.

    0
    0
    Odgovori
  4. VAZURA JEDINI KRIVAC ZA
    STANJE MEDJU NAVIJACE.
    SALE ILICU ZASTO TI CUTIC.
    GDE TI JE AUTORITET. VIDIS
    STA SE RADI PARTIZANU.
    KOGA SE BOJIS. JEDINI KLUB
    KOME SE NAVIJACI BIJU.
    NEKOLIKO VODJE TO KORISTE. A DRZAVA CUTI.

    0
    0
    Odgovori
  5. KAKAV BRE ALEL !UPRAVA
    PUSTA BITANGE NA STADION, A SAD APEL. KO
    IM DOZVOLJAVA TRANSPA-
    RENT. KO IM DAJE DIMNE
    BOMBE. IMA KAMERE. KOGA
    SU PROCESUIRALI. MARS BRE. UPRAVA NA CELO SA
    VAZUROM JEDINI KRIVCI.
    A TI DRZAVO CUTECI POMAZES DA SE PARTIZAN
    SROZA I UNISTI. SVI NAPOLJE

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter