0
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

FILIP STEVANOVIĆ O DRIBLINZIMA: Ima tu nešto urođenog…

Objavljeno: 19.08.19 u 12:30

Posle prolaska u plej of fazu kvalifikacija za Ligu Evrope Partizan se vratio obavezama u Superligi Srbije i na domaćem terenu je savladao ekipu Rada u petom kolu rezultatom 3:0 (1:0).

Utakmica će ostati upamćena po debiju desnog beka Periše Pešukića i Nikole Lakčevića, ali i majstorijama Filipa Stevanovića, dvostrukog strelca za Partizan. Prvi na meču je dao Ognjen Ožegović.

Mladi Stevanović je posebno oduševio kod trećeg gola na susretu, kada je ‘provozao’ odbranu Rada i postigao prelep gol.

– Fudbal mnogo volim i svaki minut na terenu mi mnogo znači. Samo konstantna igra i praksa mogu pomoći svakom igraču da stiče samopuzdanje, da radi na sebi i izvlači iz sebe ono najbolje. Sve ono što ti je Bog dao mora da se konstantno usavršava. Trudim se da iz utakmice u utakmicu napredujem što je moguće više i da se dokazujem u što boljem svetlu – rekao je Filip Stevanović za sajt Partizana.

Sa tribina su se čuli povici :’Fićo, Fićo…’

– Izuzetno mi prija, posebno što imam samo 16 godina…

Nova dva gola ga ne uzdižu.

– Ne opterećujem se time. Najvažnije je da ekipa pobeđuje, a moj cilj je naravno da pomognem ekipi u tom zadatku.

Njegov prepoznatljiv znak postao je dribling.

– Ima tu urođenog, ali ništa bez usavršavanja.

Koliko je ova pobeda psihološki važna pred utakmica sa ekipom Molde u plej of fazi Lige Evrope?

– Veoma. Znamo kako nam je bilo sa Napretkom, bili smo totalno ispražnjeni, a sada ne samo da smo pobedili već je ušlo i dosta novih igrača što je posebno važno za tim i rotacije. Sve smo bolji i bolji. Posle malog pada opet smo krenuli pobedničkim putem i nadam se da će ovako ostati još dugo – istakao je Stevanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter