0
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

DIKA STOJANOVIĆ: Očekivao sam ovo od Borjana! DUJKOVIĆ: Bolji je od Alisona i De Hee!

Objavljeno: 15.08.19 u 10:40

Još jednom fenomenalnom partijom Milan Borjan je potvrdio golmanske kvalitete i mesto među liderima aktuelne generacije tima. Sjajnim odbranama ponovo je usrećio zvezdašku javnost, a svoje gledište izdanja Zvezdinog junaka utakmice u Kopenhagenu izneli su njegovi prethodnici, proslavljeni zvezdini golmani.

– Rekao sam posle prvog susreta da imamo kvalitet da prođemo u narednu rundu. Tad sam istakao da Kopenhagen nije kvalitetniji tim od nas. Igrači su to potvrdili na terenu, predvođeni fenomenalnim Milanom Borjanom. Iskusan je golman i očekivalo se od njega da uradi nešto ovako. Čestitam njemu, ali i svim ostalim članovima tima na uspehu – rekao je Stevan Stojanović.

Nekadašnji golman kroz penal dramu u Kopenhagenu prisetio se jedanaesteraca kroz koje je njegova generacija stigla do evropskog trona u crveno-belim dresovima.

– Uvek mi evropske utakmice probude emocije. Jedanaesterci su nam u većini slučajeva donosili sreću. Za penale su ključni instikt i hladnokrvnost. Mnogo znači pouzdan golman, uliva poverenje celom timu, a Borjan je idealan primer.

Slično gledište ima i Ratomir Dujković, još jedan u nizu nekadašnjih istaknutih glomana Crvene zvezde.

– I ranije sam govorio o Borjanovim vrlinama. Tvrdim da je on jedan od najboljih golmana u Evropi. Imao je nesreću da ranije nije zapao za oko skautima velikih klubova, dok smo mi zvezdaši imali sreću da pre tri godine potpišemo takvu golmansku klasu. Klub je napravio odličan posao produžetkom ugovora sa Borjanom i nije slučajno što naš golman ostvaruje ovakve uspehe – rekao je Ratomir Dujković.

Legendarni golman, i dokazani strateg uporedio je sadašnjeg čuvara Zvezdine mreže sa trenutno najboljim svetskim golmanima.

– Moje mišljenje je da je Borjan za bar 50 odsto bolji od De Hee, Alisona i drugih golmana. Ima sve karakteristike modernog golmana i zaslužuje ozbiljan inostrani angažman. Mislim da je on klasa golmana za Real Madrid, Mančester, za velike klubove jer ono što je pokazao u periodu od kako je u Zvezdi potvrđuje da se radi o fantastičnom golmanu.

Brilijantne intervencije u susretu sa Kopenhagenom začinjene sa tri odbranjena penala impresionirala su Dujkovića.

– Impresivno! Pročitao je penale protivničkim igračima u penal seriji, a tokom utakmice nije napravio nijedan kiks. U svojoj karijeri nisam branio penal serije, ali pamtim odbrane u večitim derbijima protiv Partizana. Želim i Borjanu da u derbijima potvrdi da je najbolji srpski golman – naglasio je Dujković.

Oduševljenje učinkom junaka utakmice u Danskoj ne skriva ni Živan Ljukovčan.

– Još sam pod emocijama, zaista sam presrećan zbog novog uspeha našeg kluba. Čestitam ekipi na požrtvovanju, ali moram da izdvojim Borjana koji je izrastao u heroja. Zaista nije moglo bolje da se završi – započeo je Ljukovčan neštedevši pohvale na račun naslednika:

– Borjan je veoma kvalitetan golman. Beleži sjajne partije, a ljubav prema Crvenoj zvezdi daje mu snagu da pruži i više od svojih mogćnosti. Golman je pola tima, tako je bilo pre mene i u moje vreme, a isto je i sad. Borjan ima iza sebe kontinuitet odličnih igara i svakako da sigurnošću uliva poverenje i saigračima kojima je lakše da igraju kad znaju da je on iza njih.

Ljukovčan se nada da sjajnim partijama našeg tima ovde nije kraj.

– Penali su lutrija, drago mi je da je sreća ovaj put bila na našoj strani. Obezbedili smo evropsku jesen, ali se nadam da ćemo sa slavljem nastaviti 27. avgusta posle plasmana u grupnu fazu Lige šampiona – zaključio je Ljukovčan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter