0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

GOBELJIĆ ZA HS: Nisam specijalista za penale, ali sam znao da ću ga dati, Pankov je sam digao ruku da šutne, Borjan najbolji u Evropi!

Objavljeno: 14.08.19 u 21:02

Jedan od junaka jučerašnje pobede Crvene zvezde nad Kopenhagenom bio je desni bek Marko Gobeljić koji je svojim požrtvovanim intervencijama dva puta sprečio skoro siguran gol Kopenhagena.

Stavio je Fišera u džep u Beogradu, kontrolisao je desni bok odbrane Crvene zvezde u Kopenhagenu. U dva navrata videli smo loptu u golu Milana Borjana, ali je Marko Gobeljić požrtvovanim i pravovremenim startovima sprečio Kopenhagen da postigne gol. Bio je jedan od 18 heroja istorijske crveno-bele večeri. Evo šta je posle (ne)prospavane noći za HotSport rekao Marko Gobeljić.

– Rano jutros smo došli u Beograd, tako da nije bilo mnogo vremena za spavanje, a svakako posle onakve utakmice ne bi ni bilo lako zaspati. Bilo je neizvesno, napeto, ali sve vreme smo verovali u sebe. U penal seriji se to posebno videlo. Svi smo podržavali jedne druge, pokazali smo da imamo čelične živce i smirenost kad je to najbitnije. Ponosan sam na svoj tim – počeo je priču za HotSport, Marko Gobeljić.

Nije bilo lako, već na startu utakmice nije sviran očigledan penal nad Mirkom Ivanićem, da li ste se uplašili suđenja?

– Niko iz ekipe ne voli da komentariše suđenje, to su stvari na koje mi na terenu ne možemo da utičemo. Postoji pravda i sve se na kraju vrati. Kada vam se negde nešto oduzme, na drugom mestu vam de vrati. Rekao bih da je sinoć pravda pobedila.

Koliko je bilo lakše posle gola koji je postigao Ričmond Boaći za vođstvo od 1:0?

– Mnogo lakše, posebno što ga je postigao u ranom delu meča. Znali smo da moramo da damo gol kako bismo prošli dalje, tako da smo osetili olakšanje kada je Boaći, posle sjajnog centaršuta Marina, zatresao mrežu.

Zakasnio si da izađeš na centaršut kod gola Kopenhagena, ali te to nije sputalo, spasio si posle dva čista gola Danaca?

– Sve je to sastavni deo utakmice. Trebalo je naravno čitava odbrana bolje da reaguje kod gola, ali to nas nije poljuljalo. Bili smo sigurni u sebe i u nastavku, odlično se branili i na kraju prošli dalje.

FOTO: FK Crvena zvezda

Sta ti se motalo po glavi kad je došlo do penala, to je ipak lutrija?

– Svi smo se trudili da budemo maksimalno smireni i fokusirani. Znamo da jedan udarac može sve da prelomi. Trudili smo se da bodrimo jedni druge i da razmišljamo samo o narednom udarcu sa bele tačke.

Sigurno si izveo svoj jedanaesterac, da li si možda želeo ti da budeš prvi penaldžija kada se obrnuo krug?

– Penali nisu moja specijalnost, ali bio sam siguran prilikom šuta i savladao golmana. Ne plašim se nikada da preuzmem odgovornost, dogovor ekipe je ko će da šutne taj penal, Pankov je rekao da želi on i svi smo se složili sa tom odlukom i podržali ga. Ispostavilo se da je to bilo odlično rešenje – iskren je Marko Gobeljić.

Milan Borjan je sinoć bio evropski fudbalski heroj?

– Mnogo puta do sada Borjan je pokazao da je jedan od najboljih golmana u Evropi. Ne znam ko bi mogao da odbrani toliko penala kao što je on to uradio na utakmici sa Kopenhagenom. Zaista je heroj. Svaka čast za smirenost i odbranu u poslednjoj seriji.

FOTO: FK Crvena zvezda

Bilo je veselo na putu ka aerodromu u Kopenhagenu i Beogradu, čini se da je sekretar Negić bio ‘šoumen’?

– Uvek je lepo kad se pobedi, posebno u Evropi, tako da ni slavlje nije nedostajalo. Sekretar Negić je uvek veseo, spreman na smeh i slavlje tako da nisu izostale Zvezdine pesme ni u svlačionici, ni na putu ka aerodromu, a i u Beogradu su nas na aerodromu dočekali navijači.

Sad sledi ono najvažnije, plej-of za Ligu šampiona protiv Jang Bojsa?

– Ostavili smo iza sebe susret sa Kopenhagenom. Pre Jang bojsa nas očekuje utakmica u domaćem prvenstvu sa Sportskom. Maksimalno ćemo biti fokusirani na nju, jer znamo da nam je titula uvek primarni cilj, a posle ćemo preći i na analizu švajcarske ekipe. Ulog je veliki, pobeda nas vodi u Ligu šampiona tako da ćemo dati sve od sebe da na gostovanju ostvarimo dobar rezultat i na Marakani obezbedimo jesen u Ligi šampiona – zaključio je Marko Gobeljić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter