6
Evrokupovi

Foto: FK Partizan / Miroslav Todorović

TRAŽE POBEDU ZA ‘ZELENIM STOLOM’: Turci propagiraju da su Grobari veličali Obilića, a na slici je… (FOTO)

Objavljeno: 10.08.19 u 12:10

Sva sredstva su dozvoljena, ali da li su Turci sada preterali u ‘iskrivljenju istine’?

Partizan je u četvrtak uveče u potpunosti nadigrao Malatiju i sa prednošću od 3:1 ide na revanš u istočnu Anadoliju gde će tražiti prolaz u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope.

Verovatno uvidevši da je turskom timu prolaz još dalji posle prvog meča, nekoliko tamošnjih medija je prenelo informaciju da su srpski navijači vređali turski narod, kao i da su veličali Miloša Obilića, koji je ubio sultana Murata 1389. godine u boju na Kosovu.

Navodi se da je pevana pesma ‘Svaki Turčin zna, svaka bula zna…’, što ne odgovara istini jer smo svi bili svedoci na stadionu u Humskoj da su Grobari (sve tri frakcije) u potpunosti ispoštovali apel Partizana da se takve stvari ne čuju u četvrtak uveče.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Ipak, turski portal ‘Jeni akit’ opisao je meč u Beogradu da su partizanovci i ovu priliku iskoristili da vređaju turski tim na nacionalnoj osnovi, što UEFA podrazumeva pod rasizam.

– Srpski navijači su baš kao i u prethodnim mečevima sa drugim turskim timovima pevali uvredljivu pesmu: ‘Svaki Turčin zna, svaka bula zna, da je Obilić, srpski sin, zaklao Murata!’ Isto su radili prošle godine u meču protiv Bešiktaša, a i tada se na tribinama našla zastava sa Obilićevim likom – objavio je „Jeni akit“.

Objavili su sliku sa utakmice na kojoj se vidi Karađorđe Petrović i u tekstu ga predstavili kao da je Miloš Obilić sa ilustracijama, što takođe nije tačno.

1
0

6 Komentara

  1. А зашто би југославени певали Турцима песму о томе како је Србин убио Мурата?
    Друго, јел Мустафа до јуче гледао у свој пасош и хтео да га се одрекне зато што није југославенски или турски, него…српски

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter