3
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

SOLBAKEN: Sudija nije oštetio nijednu stranu! Milojević, Srbi smo, izdržaćemo!

Objavljeno: 07.08.19 u 00:29

Crvena zvezda je remizirala sa danskim Kopenhagenom. Nakon meča treneri su izašli pred medije

Stole Solbaken se okrenuo analizi meča. Prvo što je novinare zanimalo jeste mišljenje o penalu.

– Ne mogu da pričam o penalu dok ne pogledam snimak. Ono sa čime mogu da se složim jeste da je Zvezda bila bolja i oni su dali gol kada je bilo važno, iz prve prave šanse. Sudija je bio u redu i pored nekih grešaka nije oštetio nijednu ekipu. Atmosfera je bila odlična i to je bio benefit igranja pred ovom publikom, pogotovo mojim mladim igračima. Nedostajalo nam je nekoliko povređenih igrača, Zvezda jje imala par šansi više. Dobra su ekipa sa dobrim trenerom. Očekivao sam da počne Ben ali su hteli promenom da opterete naš levi bok – rekao je Solbaken.

O šansama u revanšu kratko je rekao…

-Ako je Crvena zvezda bila favorit ovog dvomeča, šanse su sada izjednačene. Uz postignut gol ili dva u Kopenhagenu oba tima mogu da prođu dalje, videćemo kakav nas rasplet očekuje – ističe trener Danaca.

Vladan Milojević je analizirao današnju utakmicu.

– Generalno smo odigrali dobar meč. Imali smo probleme sa prinudnom izmenom Pavkova i Rodić je tražio izmenu. Oko ostalog mogu da kažem da smo kontrolisali tok utakmice i dogovorili smo se na poluvremenu da nastavimo u istom tempu. Kopenhagen je igrao isto, a bilo je par situacija koje mogu da budu bitne. Neću da kukam na sudijske odluke smešno je bilo kada je Ndaje uhvatio loptu rukama. Hvala navijačima i sledi nam priprema za revanš u Kopenhagenu, tamo ćemo igrati muški i nema razloga za strah – ističe Milojević.

O spornom penalu…

– Nije bitno da li je bio ili ne. Kompetentni ste, videli ste iz više uglova. Ne bih da komentarišem. Veoma je ružno kada čujete bes naših navijača, skandiranje… To je najbolji odgovor, najbolje se vidi kada publika reaguje. Ovo je otvorena pozornica, svako je dobio ono što je zaslužio. Ne znam iz kojih razloga, ali Srbi smo mi, izdržaćemo, bilo je i težih trenutaka. Nemamo razloga za brigu. Ne bih voleo da pričamo o takvim odlukama – kazao je Milojević.

Tek sutra će se znati da li Pavkov putuje u Dansku. 

– Nećemo moći da znamo do sutra šta je sa Pavkovim, u drugom minutu istegnuo zadnju ložu i već u trećem minutu je tražio izmenu, ali izdržao je muški. Ohladio se mišić na poluvremenu – naveo je Milojević.

Nije saglasan sa trenerom Kopenhagena da je Zvezda bila favorit pre utakmice, a da su sada šanse podjednake.

– Ne bih baš rekao da smo mi bili favoriti. Ako smo bili protiv Suduve ili Helsinkija, nismo bili povlašćeni protiv Kopenhagena. To je ekipa koja je mnogo godina konstantno u Ligi Evropa, pa i Ligi šampiona, konstantno su tu. Probaćemo i mi da imamo konstantu ove sezone. Sledi drugo poluvreme, da se dobro spremimo. Rezultat više odgovara Kopenhagenu, ali fudbal je čudna igra. Nećemo se predati, u to sam ubeđen, rekao je Milojević.

Sa stadiona ‘Rajko Mitić’ – Mirko Marković.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter