Nimalo ohrabrujuće vesti danas su stigle sa ‘Marakane’ kada je reč o povredi napadača Milana Pavkova…

Sada pristalice šampiona Srbije brine kako i sa kim napasti Kopenhagen u Danskoj. Šanse da gorostasni centarfor zaigra su minimalne, tako da će Vladan Milojević morati da pribegne drugom rešenju.


Jasno je da će ono najverovatnije biti Ričmond Boaći. ‘Delijama’ se diže kosa na glavi zbog napadača iz Gane, koji otkada se vratio iz Kine ne liči na onog špica koji je prosto terorisao golamne u Srbiji, ali i Evropi. Svega dva gola na šest mečeva nije toliko očajan statistički parametar, ali kretanje Boaćija i broj šansi u koje ulazi je više nego zabrinjavajuć pred svakako meč sezone u Kopenhagenu. Na napadaču iz Gane je da se kako zna i ume probudi do ulaska u avion za prestonicu Danske, jer mu ‘Delije’ novu bledu partiju na ‘Parkenu’ neće oprostiti.

Ima Vladan Milojević još džokera u rukavu, ako slučajno proceni da je popularni Boćko daleko od maskimalnog fokusa na Dance. Šansu bi kao najistureniji mogao da dobije Aleksa Vukanović, momak koji je u Napretku upravo igrao tog najisturenijeg igrača. Aleksina vrlina je brzina i to što bi sve vreme kako u napadu, tako i u odbrani mogao da pritiska odbranu Kopenhagena.

Varijanta je da ‘devetku’ igra El Fardu Ben, mada ruku na srce fudbaler sa Komora je ovu ulogu dobijao prethodnih godina i nije se baš snalazio. Bio je daleko od efikasnog, a njegove partije ove sezone ne ulivaju nadu da je to idealno rešenje.

Kao najmanje moguća varijanta je da šansu od početka dobije mladi Nikola Krstović koji je stigao iz Zete. Ovaj momak još uvek nije dobio šansu da zaigra u prvom timu, bio je na klupi protiv Radničkog iz Niša, te bi dvoboj sa Mladosti u petak mogao da bude generalna proba za talentovanog Crnogorca.

Pred Vladanom Milojevićem pet dana da skocka najbolju kombinaciju, kombinaciju koja će dovesti do toga da na ‘Parkenu’ zavlada muk…