Juventus je značajno spustio cifru za koju je prodao mladog napadača Evertonu.

Već nekoliko dana unazad se čekalo ozvaničenje transfera Mojzea Kena iz Juventus u Everton i on se danas konačno desio, nakon što je mladi Italijan prošao lekarske preglede na ‘Gudisonu’.


Međutim, pod mnogo boljim uslovima za ‘karamele’, odnosno, lošije po ‘staru damu’. Iako je najavljeno da će transfer iznositi 40.000.000 evra, on će biti značajno manji.

Ken je prešao u Everton za 27.500.000 evra, a 2.500.000 evra će iznositi bonusi. Takođe, Juventus nema pravo preče kupovine kao što je najavljeno, uprkos insistiranjima iz Torina da se to unese u potpisan ugovor.

Ken je već reprezentativac Italije i predstavlja veliku budućnost ‘azura’, ali sada i Evertona.

– Jako sam ponosan i počastvovan što ću nositi dres Evertona. Daću sve od sebe za ovaj tim. Ubeđen sam da je Everton klub koji želi najviše domete i da zajedno možemo da postignemo mnogo toga. Klub ima velike ambicije i radiću marljivo da pomognem kako bismo ispunili sve ciljeve Navikao sam da pobeđujem i želim da taj pobednički mentalitet usadim i u klub. Nadam se da ćemo zajedno doneti mnogo sreće navijačima – rekao je Mojze Ken za klupski sajt Evertona.

FOTO: EvertonFC