4
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

VD PREDSEDNIK RADNIČKOG: Partizan traži alibi za svoje neuspehe! Dokazali smo da smo bolji!

Objavljeno: 02.08.19 u 16:21

Sa velikim iznenađenjem u niškom Radničkom gledaju na poslednja dešavanja u srpskom fudbalu, odnosno na istupe pojedinaca iz rukovodstva i posebno navijača Partizana.

To iznenađenje stiglo je posle transparenta raširenog na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope koju su „crno-beli“ odigrali sinoć protiv velškog Konahas Kija, a koji su istakli navijači Partizana. Na transparentu je bilo napisano: „Prijateljski meč u nacionalnom šampionatu. UEFA! Pogledajte meč Crvena zvezda – Radnički“.

Očigledno je, ističu u Radničkom da su navijači Partizana  aludirali na sumnje rukovodstva Partizana i na izjavu potpredsednika kluba iz Humske 1, Vladimira Vuletića „da su Crvena zvezda i Radnički u 2.kolu domaćeg šampionata odigrali „prijateljski meč“.

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog Dragan Marković danas se oglasio povodom ovog događaja.

Naš cilj u Radničkom je da stvorimo najbolji klub u Srbiji, da budemo bolji i od Zvezde i od Partizana i taj projekat realizujemo u skladu sa sopstvenim mogućnostima i na fer i najsportskiji način. U prethodnoj sezoni uspeli smo da razdvojimo Crvenu zvezdu i Partizan, bili smo vicešampioni i to je za nas na Čairu veliki uspeh, ali i još veći podstrek da nastavimo da radimo kao do sada – da stvaramo novi, uspešniji i trofejni Radnički. Shvatili smo i na kraju prethodne sezone, ali i sada, da taj naš cilj nekome mnogo smeta i da sve što činimo u Nišu i niškom fudbalu nekome očigledno ne odgovara, pa smo neprestano na nečijoj meti „za odstrel“. Definitivno je Radnički trn u oku mnogim klubovima, ponajviše izgleda Partizanu i da se na svaki način pokušava da obezvredi i degradira naš rad i naše nastojanje da stvorimo jak klub. Mi, međutim, nećemo odustati od cilja, a savetujemo sve one koji nas napadaju da više gledaju u svoje dvorište. Jer mi smo uspeli, pored svega ostalog i finansijski da se konsolidujemo i da svoja dugovanja svedemo na minimum, za razliku od onih koji nas napadaju, i koji bi trebalo da se bave svojim problemima, a ne nama- rekao je Marković i dodao:

Najnovije spinovanje Fudbalskog kluba Partizan pokazuje samo da su oni već na samom početku domaćeg prvenstva počeli da traže alibi za svoje buduće neuspehe. Sve ovo ukazuje da je za pojedince u Partizanu regularna i poštena samo ona utakmica koju Radnički ili Crvena zvezda izgube. I da su u velikom problemu kada igraju ova dva tima, jer ne znaju koga bi više kritikovali. U svakom slučaju pojedini funkcioneri Partizana su već sada počeli sa plasiranjem izmišljenih vesti o nekakvoj vrsti urote protiv njih, a sve u cilju da se predstave kao žrtve. To ne priliči velikom klubu kao što je Partizan. Mi poštujemo sve svoje protivnike na terenu ali nećemo dozvoliti da se neko brani ili opravdava svoje neuspehe tako što u svoje probleme uvlači Radnički. FK Radnički je uspeo u kratkom vremenskom roku da postane finansijski stabilan i uspešan klub. To je rezultat timskog rada i zalaganja za klub. Kao što smo više puta istakli, pozivamo ljude iz UEFA da dođu i provere bilo koju našu utakmicu, jer mi smo uvek bili transparentni. U svakom slučaju, smatramo da nije primereno raspirivanje navijačkih strasti i širenje mržnje prema drugim klubovima, što za krajnji cilj ima opravdanje njih samih pred sopstvenim navijačima. U skladu sa tim, treba da prestanu da traže alibi za svoje neuspehe u tuđem dvorištu i da počnu da se bave svojim timom i igrom- jasan je Marković.

V.d. predsednika Radničkog posebno je istakao:

-Nisu nam nikako jasne sumnje izrečene u Partizanu oko ishoda susreta Crvene zvezde i Radničkog…!?! Reći ću da je ono što je napisano na transparentu i ono što izjavljuju pojedinci iz Partizana, za Radnički samo kompliment, nikako nešto drugo. Shvatamo da bi oni bili mirni jedino da je Radnički savladao Crvenu zvezdu. Koliko je to bilo realno, pitam se? Zvezda je najbolji i najuspešniji srpski klub, a mi smo na kraju prošle sezone dokazali da smo odmah uz tu najuspešniju Zvezdu, a mnogo bolji i po rezultatima i plasmanu od Partizana. Došlo je, međutim, izgleda vreme da u klubu iz Humske priznaju javno da nas se boje, da se plaše Radničkog i da im Radnički smeta. Žalosno je da za obračun sa nekim zamišljenim ili izmišljenim rivalom, a jasno je da je Partizanu sada Radnički veći rival od Zvezde, zloupotrebljavaju navijači. Ako postoji bilo kakva sumnja u rezultat susreta Crvena zvezda-Radnički i tu je za nas stvar potpuno čista – postoje nadležni i zvanični organi, pa neka se oni pozabave time ako smatraju da nešto nije bilo u redu. A ne da se preko navijača iskazuje, a tvrdim i da je neosnovano i neshvatljivo, nezadovoljstvo onih koji nas se plaše, pa čak i da se UEFA „obaveštava“ o nečemu što su samo obične i za sve neobjašnjive proizvoljnosti- završio je Marković.

0
0

4 Komentara

  1. Zvezda je ubedljivo najbolja u Srbiji Ali vecinu pobeda je ostvarila uz pomoc fss I sudija.Ko vodi FSS?!O Radnickom kao prosecnom klubu koji je Lalat doveo tu gde je.Sad ce Lalat vosu da vrati u top 5.Taj trener samo u Srbiji moze tako da vata za gusu sudije I da psuje a da ne bude kaznjen.Pratite ove godine Vosu.

    0
    0
    Odgovori
  2. Pogledajte samo snimak prvog gola kako igračiza Pavkova trči prema jedanaestercu i ne pokušavajući da spreči Pavkova da da gol.

    0
    0
    Odgovori
  3. boli ih istina jer su svi provalili njihove sklanjalice zvezdi, druze pitaj ti tvoje navijace zasto su rekli da nece da dolaze da gledaju prijateljski mec sa zvezdom!
    klasicna sklanjalica i kod prvog i kod drugog gola, a koliko su cigani jaki videlo se u revansu sa helsinkijem, samo sto ovi nisu hteli da se sklone!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter