1
Domaći fudbal

NASTAVLJA PO STAROM: Šimunić posle šest godina progovorio o pogibeljnom startu nad Sulejmanijem (VIDEO)

Objavljeno: 29.07.19 u 15:45

Josip Šimunić, bivši hrvatski reprezentativac posle šest godina dao je svoj komentar o čuvenom startu nad Miralemom Sulejmanijem na ‘Marakani’.

I tada su dueli Srbije i Hrvatske bili pod prilično velikom tenzijom, a produbio ju je Josip Šimunić jer je u 80. minutu meča u Beogradu krvnički startovao na reprezentativca Srbije i tako sprečio kontru, verovatno i siguran pogodak za pobedu ‘orlova’.

On je za australijske medije i radio ‘Vitez’ deo intervjua posvetio Sulejmaniju i pomenutom startu.

– Bio je brz, ali nije bio dovoljno brz – rekao je ‘DžoŠimunić i dodao:

– Igrao sam mnogo utakmica, ali mi je bilo jako teško da igram u takvoj atmosferi. Publika je bila neprijateljska i bilo je jako teško, a mediji su još napumpali atmosferu. No, na kraju mi se svidelo – poručio je Šimunić.

On je mogao i da igra za Australiju, a objasnio je zbog čega se odlučio za Hrvatsku.

– Nisam to gledao kao pritisak nego mi je bila čast što mogu birati Australiju ili Hrvatsku. Moj san je uvek bio da igram za Hrvatsku. Odrastao sam u Australiji, verovatno najboljoj zemlji na svetu. Hvala Bogu, odrastao sam u demokratskom društvu. Naši roditelji i dede, koji su došli pre nas, imali su mogućnost da odgajaju decu u demokratskom okruženju. A kada odrasteš i shvatiš kako svet funkcioniše, to ceniš još više

– Kad imaš priliku da biraš između dve zemlje, to ti mora biti čast. Mislim da moraš da slediš svoje srce kod donošenja odluke. Neke stvari se ne mogu kupiti novcem, a to je igranje za državu mojih roditelja i dedova – istakao je Šimunić.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter