0
Domaći fudbal

Foto: FSS

LJUBINKO DRULOVIĆ: Srpski fudbal je na lošem glasu, moramo pod hitno da mu popravimo imidž!

Objavljeno: 28.07.19 u 09:52

Čini se da je fudbal u Srbiji na niskoj grani, tako bar tvrde fudbalski stručnjaci.

Negativni trendovi u srpskom fudbalu postali su svakodnevnica, nešto što više nikoga ne iznenađuje. Upravo je o momentu u kome se naš fudbal nalazi za agenciju ‘Anadolu na srpskom‘ govorio nekadašnji selektor zlatnih ‘orlića’ Ljubinko Drulović.

Srpski fudbal je na lošem glasu i poslednji rezultati mlade i A reprezentacije ne ulivaju nadu da će stvari krenuti na bolje. Svima nama koji radimo u inostranstvu nije prijatno kada čujemo da je naš nacionalni tim izgubio 5:0 od Ukrajine ili 6:1 od Nemačke – počeo je Drulović.

Potom je govorio kako to utiče na srpske igrače i trenere koji rade van granica Srbije.

To ostavlja negativne posledice i na neke buduće angažmane. Kada se neki klub dvoumi između hrvatskog i srpskog trenera, naravno da će se opredeliti za Hrvata jer je njihova reprezentacija druga na svetu. Ja sam imao ludu sreću da sam izabran za selektora Uzbekistana, iako mi je jedan od protivkandidata bio Nenad Gračan. Moramo pod hitno nešto da učinimo kada je reč o imidžu srpskog fudbala, inače nam se ne piše dobro – istakao je Drulović

Foto: FSS

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter