2
Domaći fudbal

Foto: Crvena zvezda

BOAĆI U ODABRANOM DRUŠVU: Ganjanin jedan od deset najboljih napadača Zvezde u Evropi!

Objavljeno: 25.07.19 u 16:42

Pogodak Ričmonda Boaćija na asistenciju Mirka Ivanića u 27. minutu susreta sa Helsinkijem krunisao je dominantnu igru crveno-belog tima i najavio novi evropski trijumf.

Napadač Zvezde  je prosledivši loptu glavom u mrežu Finaca najavio pobedu, ali i napravio novi korak na listi najboljih Zvezdinih strelaca u Evropi.

Boaćijev pogodak protiv Helsinkija je deseti internacionalni gol centarfora iz Gane u Zvezdinom dresu, čime je po golgeterskom učinku stao rame uz rame sa legendama našeg kluba Milošem Šestićem i Boškom Đurovskim.

Centarfor je Prvenac postigao na stadionu „Rajko Mitić“ protiv Florijane 2017. godine kad je sa dva gola potpisao pobedu rezultatom 3:0, a nova dva pogotka dodao je na lični konto u revanšu sa istim rivalom.

Sjajno leto Boaći je nastavio pogocima protiv Irtiša u gostima, ali i Sparte u Beogradu i Pragu. Upravo golgeterskim učinkom u kvalifikacijama napadač iz Gane doprineo je plasmanu u Ligu Evrope gde je bio strelac u pobedi nad Kelnom u Nemačkoj.

Nišanske sprave, po uzoru na leto 2017. godine, Boaći je kalibrisao i ovog leta, pa je posle Sudive, i u drugom internacionalnom meču pred domaćom publikom bio strelac.

– Zahvalan sam Bogu na ovom dostignuću. Kao što znate moj život je posvećen tome da budem zahvalan Bogu, našim navijačima i ovom gradu. Ne mogu sam da preuzmem sve zasluge, jer bez ovakvih saigrača, pravih boraca, nema pojedinca koji bi mogao da bude to što jeste danas. Čak ni Ronaldo i Mesi ne bi mogli da budu toliko uspešni bez svojih ekipa. Ne mogu da igraju sami, moraju da imaju saigrače koji ih čine još boljima. Isti je slučaj ovde, ne bih ništa uspeo da nije ovakvih fudbalera, trenera i stručnog štaba. Velika mi je čast što sam u društvu najboljih golgetera u istoriji Crvene zvezde – rekao je Boaći.

Već naredni izazovi biće prilika da napadač napravi novi iskorak na listi Zvezdinih najboljih strelaca u evroskim duelima i izjednači se sa Stanislavom Karasijem na šestoj poziciji.

Ubedljivo najviše lopti u mrežu rivala na internacionalnim susretima poslao je Zoran Filipović. Popularni File je od 1970. do 1979. godine postigao 28 pogodaka, osam više od Bore Kostića i Dušana Savića, dvojca koji deli drugo mesto na crveno-beloj listi.

Iza Kostića i Savića su Nikola Žigić sa 17 i Darko Pančev sa po 14 pogodaka, za kojima slede pomenuti Karasi (11), Šestić, Đurovski i Boaći (po 10).

Značajan učinak na internacionalnoj sceni imao je i Dejan Savićević koji je postigao devet pogodaka, a ostaje žal što mu još jedan nije priznat zbog prekida koji je prouzrokovala magla tokom susreta sa Milanom. Sjajan golgeterski učinak ostao je kao neizbrisiv trag i iza Gorana Drulića koji je postigao osam pogodaka uz tri pogotka u susretu sa Seltom koji je poništen zbog igranja fudbalera sa parnim kartonima (Glogovca i Lalatovića).

Lista Zvezdinih strelaca u evropskim takmičenjima

Zoran Filipović 28

Bora Kostić, Dušan Savić 20

Nikola Žigić 17

Darko Pančev 14

Stanislav Karasi 11

Miloš Šestić, Boško Đurovski, Ričmond Boaći 10

Dejan Savićević 9

Boaći 

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter