Na nezvaničnom debiju za Real Madrid Luka Jović je video koliko je teško braniti boje ‘kraljevskog kluba’. U njegovu odbranu stao je srpski stručnjak Savo Milošević.

Real Madrid je poražen sa 3:1 od Bajerna, a Jović je na terenu proveo 45. minuta. Ipak, nisu ga štedeli ni Marka, a ni As u svojim izveštajima. U odbranu mu je skočio Savo Milošević koji je za britanski OmniSport govorio o Joviću.


– Biće teško Luki, ali on poseduje takvu raznovrsnost u postizanju golova, da je prava gol-mašina. Naravno, Real je veliki klub, pritisak je ogroman i važno je kako započnete misiju. Jović je i dalje mlad, ali ukoliko u psihološkom smislu uspe da potisne pritisak, stvari će ispasti dobre po njega. Reč je o napadaču kog bi svaki svetski klub poželeo. Takvi poseduju kapacitet da u sezoni daju između 25 i 30 golova. Nema ih mnogo na planeti. A Luka Jović je jedan od njih – poručio je Savo Milošević u izjavi za britanski Omnisport.

Trener Partizana prokomentarisao je aktuelni trenutak u kome se nalazi srpski fudbal.

Teško je odgovoriti na pitanje gde je trenutno srpski fudbal. Dva dana bi mi bila potrebna da sve potanko objasnim. U procesu stvaranja fudbalera, u periodu od desete do 18 godine, baš mnogo zaostajemo za velikim državama. Moramo da unapredimo sve segmente: fizički naročito, pa onda sportsku medicinu, taktički i tehnički da budemo na višem nivou. Naš sistem je zastareo. Ljudi rade u tom sistemu, ali ne razumeju potrebe savremenog fudbala. Zato smo u zaostatku i upravo je to ono što vidite kod naših ekipa, dosta je tu talenta, ali uvek nešto nedostaje – zaključio je Savo Milošević.

FOTO: Miroslav Todorović/FK Partizan

Partizan