4
Domaći fudbal

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

UMAR SADIK: Nikada nisam igrao na ovakvim terenima

Objavljeno: 22.07.19 u 11:26

Zoran Tošić, Sejduba Suma i Umar Sadik u glas poručuju: ‘Bićemo još bolji’.

U utakmici prvog kola Superlige Srbije Partizan je na gostujućem terenu savladao ekipu Inđije rezultatom 1:0 (1:0). Strelac za crno-bele bio je Zoran Tošić u 27. minutu i on je, pored Umara Sadika i Sejdube Sume, izneo svoje utiske posle odigrane utakmice.

– Sve pohvale za ekipu Inđije. Ne srećemo baš često u okviru naše lige ekipu koja želi da igra fudbal i nadigrava se. Nekada se to završi kaoprotiv nas, ali je to pravac u kojem bi svi trebali da razmišljaju – rekao je Tošić i prokomentarisao gol na asistenciju Sejdube Sume.

– Lepa akcija, Suma je odlično prošao i asistirao. Imali smo dosta šansi u prvom poluvremenu, šteta što ranije nismo obezbedili veće vođstvo i mirnije završili utakmicu.Verujem da ćemo i dalje dobro sarađivati i da će Suma biti jedan od nosilaca naše igre. Sadik je još u fazi privikavanja i upoznavanja. Danas je imao nekoliko lepih poigravanja i šansi, ali doći će i golovi.

Šta Partizan mora da popravi u igri, da li se tek tempira forma?

– Tek je početak prvenstva, nismo još maksimalno pripremljeni. Ove prve utakmice su uvek najteže jer su takmičarske, bodovi se lako gube, a tek ulazimo u njih posle perioda priprema na kojima se radi po drugom modelu. Sigurno da ćemo izgledati bolje kako vreme bude odmicalo.

Partizan u četvrtak počinje i evropsku sezonu, a protivnik će biti Konahs Kvej u Velsu.

– Očekivali smo odlazak u Škotsku, ali idemo u Vels. Znamo kako treba igrati sa ostrvskim ekipama. Spremni smo za utakmicu i uveren u pozitivan rezultat.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Svoj debi u zvaničnoj utakmici u dresu Partizana imao je Umar Sadik.

– Drago mi je da sam debitovao u prvoj zvaničnoj utakmici u ligi i da je Partizan zabeležio prvu pobedu. Iskreno nikada nisam igrao na sličnim terenima, ali igrač mora da se brzo prilagodi i da svoj maksimum. Inđija je upravo u igri pokazala ono što smo kroz analizu očekivali, a meni ostaje samo žal što nisam postigao gol. To bi značilo dodatno za moje samopouzdanje, ali mi je pre svega važno da sam dobio podršku od publike, svojih saigrača i stručnog štaba i da oni veruju u mene – rekao je Sadik.

I on se okreće sledećem izazovu, meču sa Konahsom u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

– Što se tiče LE, biće specifična utakmica po mnogo čemu jer se ‘ostrvski’ način igre i filozofija fudbala razlikuje od našeg. Ostaje nam da uradimo dobru analizu i vidimo gde su im mane – kaže Sadik.

I Sejduba Suma je bio zadovoljan posle startne pobede.

– Prva utakmica u prvenstvu je uvek teška. Ovog puta smo dobro odigrali i uzeli odmah u startu tri boda. Bila je velika vrućina i uopšte nije bilo lako ni meni ni saigračima u prvom poluvremenu, ali kako je vreme odmicalo mogu biti zadovoljan i svojom igrom posle dugo vremena. U meni postoji želja za napretkom i drago mi je da se to već vidi na terenu.

Ima samo reči hvale o svom saigraču iz napada, Umaru Sadiku.

– Što se tiče Sadika nikada nije lako odigrati prvu utakmicu jer su očekivanja velika, a svakom igraču je potreban period adaptacije na ligu, teren, koncepciju… Trudi se, veruje u sebe i dobar je momak što je itekako važno.

– Što se tiče ekipe kojoj idemo u LE još uvek nismo radili video analizu, ali ono što je sigurno da će zavisiti od nas, naše želje i stava za prolaz dalje – zaključuje Suma.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

0
0

4 Komentara

  1. “Iskreno nikada nisam igrao na sličnim terenima”, lupi Sadik i osta živ! Ne, ne, on je navikao da u tamo nekoj vukojebini u Africi igra na terenu sa engleskom travom pete generacije!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter