1
Evrokupovi

Foto: Crvena zvezda

ISKORAK ISPRED PARTIZANA: Zvezda najbolji srpski klub na UEFA rang listi

Objavljeno: 21.07.19 u 18:51

Crvena zvezda je ponovo najbolje plasirani srpski klub na UEFA rang listi.

Eliminacijom Suduve u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona nastavila je Zvezda niz sjajnih rezultata iz prethodne sezone, pa trenutno zauzima 73. mesto na listi klubova Evropske fudbalske unije.

Sa početkom aktuelne sezone obrisani su rezultati iz sezone 2014/15, a kako je to jedina sezona u kojoj srpski klub nije učestvovao na internacionalnoj pozornici, svaki korak u ovogodišnjem takmičenju ujedno je iskorak po pitanju koeficijenta.

Crvena zvezda trenutno ima koeficijent 18.750, pa se nalazi ispred Spartaka iz Moskve, Atalante, Hetafea, Espanjola i brojnih drugih klubova.

Podsetimo, klub iz Ljutice Bogdana je značajan iskorak na evropskoj sceni ostvario u premijernoj sezoni Vladana Milojevića na Zvezdinoj klupi kad je izborio proleće u Evropi i koeficijent 8.000, i naredna sezona donela je zapažen uspeh, i novi napredak klupskog koeficijenta za 7.000.

Iako je u prethodnoj sezoni koeficijent beogradskog tima nešto manji od ostvarenog u sezoni 2017/18, značaj tih bodova je možda i veći jer su osvojeni u Ligi šampiona. Crvena zvezda je u sezoni 2018/19 igrala protiv najboljih klubova Evrope, a poziciju u evropskom društvu uspela je da značajno popravi između ostalog i pobedom nad Liverpulom, kasnije osvajačem Lige šampiona.

Nadamo se da će crveno-beli protiv Helsinkija nastaviti sigurnim korakom ka evropskoj eliti, ali bez obzira na ishod dvomeča sa prvakom Finske Crvena zvezda se svakako neće zadržati na aktuelnom koeficijentu jer se evropski put nastavlja i za pobednike i poražene u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter