Gzira sa Malte napravila je evropsko čudo pobedom nad Hajdukom u Splitu 3:1 i plasmanom u drugo kolo kvalfikacija za Ligu Evrope.

Glavobolje po Hajduk i njegove navijače sve su veće. Sezona nije ni počela, a ‘bili’ su već dobili šamar koji ih je poslao u nokdaun. ‘Torcida’ preko toga nije mogla preći, pa je klubu načinila medveđu uslugu.


Pristalice Hajduka želele su da se obračunaju sa igračima i upravom, uleteli su na teren, a sve to je pribeležio UEFA delegat. Tako da sem što je Hajduk izbačen iz kvalfikacija za Ligu Evrope sada bi mogao da bude i drakonski kažnjen.

Naime, ‘ponos Dalmacije’ je prethodnih godina često bio finansijski kažnjavan zbog izgreda navijača, pa čak su i tribine ‘jadranske školjke’ bile zatvarane. U Hajduku se sada plaše one najteže kazne, a to je da bi UEFA sada mogla da ih kazni sa godinu dana izbacivanja iz svih evropskih takmičenja.

Uz to bi svakako stigla i finansijski jaka kazna. A, kasa Hajduka je sve praznija, čak ni planirani novac od evropskih uspeha je ostao samo misaona imenica. ‘Bili’ će od UEFA zaraditi svega 240 hiljada evra, a da su Prošli Gziru i Ventspils imali bi već pola miliona više.

Polcija i danas dežura ispred stadiona Poljud.