Meč između Crvene zvezde i Suduve obeležio je trijumf srpskog prvaka i prolaz u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i crveni karton Marka Gobeljića u 59. minutu meča.

Desni bek Crvene zvezde je brutalno startovao nad Slavickasom i zbog toga zaradio direktno isključenje. Posle meča su mnogi iz crveno-belog tabora uputili izvinjenje Litvancima, ali to treneru Suduve Vladimiru Čeburinu nije bilo dovoljno.


On je za Marka Gobeljića zatražio maksimalnu kaznu zbog teške povrede koju je naneo igraču litvanskog prvaka, jer se ispostavilo da mu je polomljen članak leve noge.

– Tužno je što se dogodilo, nadam se da će igrač koji ga je napravio onaj start dobiti što dužu kaznu. Takav start nije u redu. To ne govorim zato što sam ljut, već zato što je povreda teška. Posle ovakvih povreda igrač ne može da igra godinu ili dve dana, pitanje je da li će ikad više zaigrati – rekao je Čeburin posle meča.

Zatim je prokomentarisao i samu utakmicu.

– Teško je pričati posle ovakvog meča. Zvezda je dobila ono što je želela, znali smo koliko je rival jak. Znali smo da će oni napasti od starta u želji da što pre postignu pogodak. Nažalost, nismo uspeli u tome da ih osujetimo. Trudili smo se da igramo posle drugog gola, uspeli smo da smanjimo. Nismo se predali, nismo spustili ruke čak i posle teške povrede našeg igrača. Zadovoljan sam igrom. Zvezda se dobro branila u poslednjim minutama. Zvezdi želim sreće u nastavku borbe za Ligu šampiona – zaključio je Vladimir Čeburin.