1
Domaći fudbal

POSLEDNJA PROVERA: Dva gola Ebisilija u meču protiv Zvezdare!

Objavljeno: 13.07.19 u 20:32

Stručni štab crveno-belih iskoristio je priliku da na prijateljskoj utakmici sa Zvezdarom pruži šansu igračima koji nisu zabeležili nastup na meču sa Suduvom.

Takođe, ovo je bila prilika da na terenu prvi put vidimo dvojicu novajlija Tomanea, Žandera, kao i golmana Vasiljevića.

Dva puta po 30 minuta odigrale su dve ekipe, a drugi deo igre obeležilo je nevreme praćeno grmljavinom.

Utakmica je otvorena napadom gostujućeg tima. Ekipa sa Zvezdare pokazala je da je spremna da se nadmeće, ali ipak nije bilo ozbiljnije pretnje nakon prvog napada. Usledio je odgovor crveno-belih napali su u petom minutu preko Pavkova, ali visoki napadač nije ugrozio golmana Mihajlovića.

Sredinom prvog dela igre Zvezda je imala još jednu dobru akciju. Raspoloženi Ebisilio je ovog puta šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta otišla malo preko gola. U 21. minutu odličan prodor ostvario je Simić, koji je odlično uočio slobodnog Krstovića sa leve strane, poslao mu je loptu u prostor, ali je udarac snažnog špica završio pored gola.

Nakon što je Pavkov u 25. minutu oboren na oko 18 metara od protivničkog gola Ebisilio je sjajno izveo slobodan udarac, ali je dobrom reakcijom golman Zvezdara sačuvao mrežu.

Upisao je u prvih 30 minuta igre novajlija Vasiljević nekoliko dobrih intervencija.

Već u prvom minutu drugog dela igre Crvena zvezda je povela. Sjajnim, snažnim udarcem sa preko 20 metara Ebisilio je zatresao mrežu.

Nije smetala jaka kiša koja je počela nakon gola našim prvotimcima da povećaju vođstvo. Nakon što je Krstović fauliran u šesnaestercu, penal je uspešno realizovao Ebisilio i povećao prednost Zvezde u 48. minutu.

Usledio je odgovor Zvezdare, pokazali su gosti zube u dva dobra napada, ali je Gordić bio na mestu i sačuvao mrežu.

Utakmicu su sa tribina pratili i nekadašnji fudbaleri Crvene zvezde Dušan Basta i Dragan Mrđa.

Šansu su u nastavku dobili i mladi golman Gordić, kao i Ivelja i Stojanović koji se našao u ulozi zadnjeg veznog. Zanimljivo je bilo i to da je Vulić odigrao meč na mestu štopera.

Dobra provera za izabranike Vladana Milojevića, koje već u utorak očekuje revanš meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Suduve na svom terenu u 20:45.

Stadion: Pomoćni teren stadiona „Rajko Mitić“

Sudija: Andrija Stojanović (Beograd)

Crvena zvezda: Vasiljević, Gajić, Stojković, Vulić Žander, Ebisilio, Simić, Krstović, Vukanović, Tomane, Pavkov.

Rezerve: Gordić, Stojanović, Ivelja.

Zvezdara: Mihajlović, Andrejić, Ćorović, Tomić, Delević, Lovrić, Beriša, Martinović, Nikolić, Simić, Đorđević F.

Rezerve: Đorđević N, Milinković, Todorović, Savić, Musa, Dimić, Ristić, Šukunda, Stanković, Ignjić, Tomašević.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

1 Komentara

  1. Kakva je svrha ove utakmice sa ovakvom postavom?! Kakve veze ima ova utakmica sa revanšem sa Suduvom, kada od svih ovih igrača Zvezde ni jedan neće igrati! Ovo je još jedan gaf Milojevića! Bravo, za “trenera godine” koji u Vuliću vidi štopera! Ovome Milojeviću ideje dolaze svakodnevno a neke su baš zabavne! Ali, za očekivati je od ovako visprenog trenera da ponudi nove sadržaje, one koje tek treba da postanu legendarni i da postanu deo pop-kulture. Tako možemo očekivati i da Borjana postavi na levo krilo! Ipak je on trenerski mag, vidi on i iza krivine ali nažalost ne vidi da Zvezda i dalje igra sporo, indolentno, neborbeno, jalovo, bez žara!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter