Golman i kapiten Partizana Vladimir Stojković diže obe ruke da se ponovo organizuje liga klubova iz bivše Jugoslavije.

Liga u kojoj bi Partizan, Crvena zvezda i Vojvodina igrali protiv Dinama iz Zagreba, Hajduka iz Splita, Sarajeva, Vardara i Budućnosti iz Podgorice je i dalje tabu tema. Evo šta o tome misli Vladimir Stojković.


– Voleo bih da se napravi liga stare Juge. Mislim da bi fudbal krenuo napred. To je u interesu fudbala. Ne može niko da me ubedi da fudbal neće profitirati, da igrači neće profitirati i da će klubov finansijski stati na noge. Zamislite da imate ligu, za par godina, Olimpija, Maribor, Partizan, Zvezda, Vojvodina, Budućnost, Vardar, Željo, Sarajevo, Dinamo, Hajduk… Neka bude kao u Grčkoj, ako je opasno, neka se ne ide na gostovanja. To bi izgledalo sasvim pristojno. Imalo bi žar, fudbal bi bio nekoliko stepenika ispred. I kada je reč o rangiranju lige, ne možda odmah, ali za par godina bili bismo u vrhu – istakao je iskusni golman za ‘Informer’.

Vladimir Stojković zna kako bi nova liga mogla da funkcioniše, a da se domaće prvenstvo ne ugasi.

– Imate košarkašku ABA ligu i primer kako može. Partizan ima Teleoptik, Zvezda ima svoju filijalu, neka Partizan s B timom igra tu ligu, to jest s mladim igračima. Siguran sam da bi prvak regionalne lige mogao da dođe do koeficijenta da ide direktno u Ligu šampiona. Drugi da ide u kvalifikacije, recimo. Kome ne bi bilo u interesu da se to sve napravi. Možda ne bi UEFA odmah dala predstavnika, ali dve, tri godine bismo se borili za to mesto. Smatram da bi kvalitet lige bio dovoljno visok da prvak ima mesto u Ligi šampiona. To bi bila ozbiljna liga. Digla bi se i gledanost i sponzorstva. Koji igrač može da ne bude za to. Ne znam koji stadion ne bi bio pun. Dobro, kad kažem puno, mislim da bi kod nas kući minimum bilo 15.000 navijača.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stojke i Djidji Bufon! 🌪

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

Da li je moguće i da li vi podržavate zajedničku ligu na Balkanu?