Dobili smo sve parove polufinala Kupa Afrike. Tunis je sinoć ubedljivo savladao Madagaskar rezultatom 3:0, dok je Alžir savladao Obalu Slonovače.

Završeni su četvrtfinalni mečevi i sada nam sledi ono najbolje. Nakon mučnog prvog poluvremena Madagaskar je kapitulirao protiv odličnih Tunižana koji su u osam minuta meča već rešili utakmicu. Dok je Obala Slonovače poražena u odličnom i neizvesnom meču nakon penala.


Madagaskar – Tunis 0:3

U prvom poluvremenu nije bilo značajnih prilika, vredna pomena bila je ona u 32. minutu kada je Melvin Adrien pokazao golmansku klasu nakon udarca Vabija Kazrija. Još jednom se golman Madagaskara istakao u 43. minutu kada je Gailen Kalali uputio udarac. Gol Kazrija u 47. minutu zbog ofsajda je poništen, a pet minuta kasnije Ferjani Sasi je doneo vođstvo Tunisu. Jusef Msakni je bio na pravom mestu nakon odbitka i uvećao je vođstvo u 60. minutu. Konačnih 0:3 postavio je Naim Sliti u 93. minutu. U polufinalu Tunis će igrati protiv Senegala.

Obala Slonovače – Alžir 1:1 (penali 3:4)

Dobro je počelo po Alžir. Imali su priliku da povedu u 20. minutu i iskoristili je. Fejuli je postigao pogodak na odlično dodavanje Bensebainija. Bunedža je imao priliku sa bele tačke u 48. minutu da već tada reši meč, ali je pogodio prečku. Džonatan Kođa je kaznio njegov promašaj u 60. minutu. Promešao je odbranu i plasirao loptu u donji levi ugao mreže. U produžecima nije bilo uzbuđenja te je nastupio penal rulet. Tu su se bolje snašli Alžirci. Za ‘slonove’ precizni su bili Kesi, Kornet i Gradel, dok je neprecizan bio Boni i Serej Di. Za Alžir su bili precizni Bensebaini, Slimani, Delort, Ounas, dok je Belaili bio neprecizan. Alžir će u polufinalu odmeriti snage sa Nigerijom.