14
Domaći fudbal

SPORAZUM: Evo kako će Zvezda uz pomoć Agrobanke otpisati milione duga (VIDEO)

Objavljeno: 11.07.19 u 18:15

Crvena zvezda po APR-u duguje 34,5 miliona, a po rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića dug je 14 miliona evra.

Terzić je istakao da je jedno ono što je knjigovodstveno, a drugo ono što je u stvarnosti.

Predsednik Nadzornog odbora Crvene zvezde Dragan Milošević za Redstarbelgrade otkrio je da Zvezda ima sporazum sa Agrobankom kojim se otpisuje veći deo duga od 17 miliona evra. Crvena zvezda bi trebalo da isplati 6,8 miliona evra u pet rata. Postoji mogućnost i da se Zvezdin dug otkupi od strane stranog fonda za 700.000 evra.

– Imam priču koju pominjem o koferu, u jednom momentu je Zvezdi bilo potreban kofer od 55 miliona evra, možda i više, jer su se posle pojavila nova potraživanja, poput Ćalasana, Gorana Drulića i 20 nekih potraživanja iz prethodnog perioda. Ali, da smo imali kofer od 55 miliona evra, mi u tom trenutku ne bismo dugovali ni jedan jedni dinar. Danas, na način na koji imamo sklopljen aranžman sa Agrobankom i još jednom velikom bankom. Imamo sklopljen aranžman u kome je dug 6.8 miliona evra, kamate su otpisane. Od septembra 2020. godine kreću rate, u pet godišnjih jednakih rata treba da se isplati taj dug. Pre sporazuma je ukupni dug sa kamatama prema Agrobanci bio 17 miliona evra – rekao je Milošević i potom dodao.

FOTO: FK CRVENA ZVEZDA

– Za Zvezdu je čak i nepovoljno da vrati 6.8 miliona evra. Potpisali smo taj sporazum, jer taj osnov sporazuma, kad neko bude kupio naša potraživanja, ta cifra od 6.8 miliona evra je osnov za pregovore sa tim poveriocem koliko ćemo mi platiti. Da nismo potpisali, ostao bi 17 miliona evra. Ovako je ostao 6.8 miliona evra i sada država ako želi da proda naša potraživanja, ona će prodati tih 6.8 miliona evra, i to ako bude po ceni od 11.29 odsto, to će biti 700.000 evra. I onda ako ste tome prodali za 700.000 evra, i on ako ih proda za 1.5 – 2 miliona evra, on je super prošao. U najgoroj situaciji 1.300.000 evra na godišnjem nivou je cifra koju je Crvena zvezda u stanju da izdvoji danas, ranije nije mogla da izdvoji ni jedan evro za stare dugove. To je ta neka procena o kojoj priča generalni direktor – poručio je Dragan Milošević.

FOTO: FK Crvena zvezda

Milošević je potom detaljnije pojasnio kako je Zvezda smanjila dug i istakao da je najvažnije da klub ispunjava uslove za UEFA licencu. 

– Trebao nam je kofer od 55 miliona evra, danas nam treba kofer od 25 miliona evra, a do kraja godine, kada sve to bude formalizovalo, neće biti ni 14 miliona evra. Nije sve to vraćeno, nešto je otpisano našim pregovaračkim sposobnostima. nama se sada svi koji nam potražuju novac javljaju posle Lige šampiona, a pre dve godine ih nije bilo ništa. Fudbalskom klubu je najvažnije da ispunjava uslove za UEFA licencu, ne zanimaju ih krediti i dugovanja prema agentima, već to da budu isplaćeni fudbaleri, stručni štab, država i drugi fudbalski klubovi – rekao je Milošević u opširnom intervjuu za portal Redstarbelgrade.

FOTO: FK Crvena zvezda 

0
0

14 Komentara

  1. Dakle, drzava samo preko jednog duga u agrobanci vraca 17M evra…proda taj dug za 700 000e strini Sinise Malog iz kanade, a ona svom necaku taj dug proda za evro i onda on „pocasti“ klub svoga Vodje.
    Pojeo dug magare…

    0
    0
    Odgovori
  2. Hahahahha a ovi glodjosi sto vamo raspravljaju a nemaju osnovnu.. Kaza covek diplomirani ekonomista.. Kontam utovara ugalj

    0
    0
    Odgovori
  3. Kriminal je kad od drzavu krades 73 godine.Iz SFRJ doneses preko 50 miliona maraka duga zatim iz Zajma za preporod Srbije dobijes(ukrades ) nekoliko 10-ne miliona maraka zatim ti poklone Stadion od nekoliko miliona maraka(eura) otmes drzavno zemljiste(Teleoptik) vredno nekoliko miliona eura pa na to dobijes od drzave 30 miliona eura da sagradis SC a uz to od 1990 do 2014 ne placas nista ( poreskoj upravi za period 2008/2014 dug 17,6 miliona eura a verovatno troduplo za period 1990/2007) .Pa ti jos drzava za evro licencu 2018 plati 2,5 miliona eura pa za istu licencu 2019 jos 2 miliona eura.A ovaj „strucnjak“ podhitno da trazi da mu vrate pare jer ga nisu nista naucili,jer jos pretprole godine Agrobanka je dogovorila da im se vrate 6,7 miliona glavnice a oni ce da otpisu jos toliko kamata Koje su narasle,isto tako je napravljen dogovor i sa jos jednom banko ali manji iznos je bio i manje kamate(ali isto milionski iznos) znaci Niko nikom nije oprostio nesto vec je samo otpisao kamate a glavnica mora da se plati.Ostali dugovi se isto placaju(jedan Deo je otplacen)ostalo jos 14 miliona da se plati.i nema tu nikakvog kriminala i sve je transparentno gde su ostali da iznesu svoje poslovanje (zato sam ja bio da Zvezda ne iznosi podatke o svom poslovanju kad nece ni drugi).I lopovluk je kad zaradis 53 miliona eura za godinu dana (zu 20 miliona budeta koji je potreban sportskom sektoru i renoviranjuinfrastukture) ali nije kriminal i pljacka kad ti za sportski Sektor treba 15 miliona eura ti zaradis 10 miliona eura i tako godinama a dug je „samo“ 20 miliona eura kao da ostali neznaju da racunaju i razmisljaju .Nego ostavite vi Zvezdu jurite prave lopove i one koji otimaju od Usta ovog naroda i sve im je malo i samo kukaju kako njma ne daju mrzim takve lazove i licemere ,zato sam ja rekao da taj Zagrebacki kancer u Srpkom sporu treba vratiti(izbaciti) posiljaocu nazad.

    0
    0
    Odgovori
    • Priče su ti sve iz kafana,neosnovane kao i uvek a sada ces cuti malo istine.Zvezda-idejni tvorac Krcun koji je ubio vise srba nego Artukovic.Taj isti Krcun donosi na tacni Zvezdi prvih 6 titula.U to vreme Zvezda dozivljava najstrasnije poraze od Partizana 7-1,6-1,6-0,5-0.Partizan je stada strah i trpet za Zvezdu ali titule nema!KO JE TU POVLASCEN???????MOZES LI DA OBJASNIS???Prva Zvezdina titula najveca sramota fudbala na ovim prostorima.Tri kola pre kraja Dinamo(Z) je prvi sa 5 bodova prednosti nad Zvezdom.Tada se za pobedu dobijalo 2 boda.Do tog kola Dinamo je izgubio tri utakmice i mora da izgubi u poslednja tri kola sve tri utakmice.Naravno prve dve gubi a poslednje kolo igra sa Lokomotivom iz Zagreba i mora da izgubi 4-1 da bi Zvezda osvojila titulu.Inace Lokomotiva je pri dnu tabele i jako malo pobeda ima uopste.I sta mislis koji je rezultat bio???????????Pa 4-1 za Lokomotivu.E to je istorija Zvezde,ali je naravno u kafani Partizan povlascen!!!Gasprom-drzava Srbija garant sponzorise Zvezdu sa 4-5 miliona godisnje koliko vec godina unazad??Od 50 milina duga,drzava Srbija kupuje svake godine po 20 igraca zvezdi sto u kosarci sto u fudbalu.Veciti politikantski klub,povlascen,po direktivi vecito prva,zlikovac Krcun njen osnivac.Boljsevicko-komunisticki klub koji je istrument svakodnevne politike!!!!!

      0
      0
      Odgovori
  4. Kažite nam koja to banka tako „pregovaračkim“ sposobnostima otpisuje milione da i narod uzme neki milion i zaradi na raučn banaka

    0
    0
    Odgovori
  5. Sa ovima nema zezanja.
    Ovo je mafija svetskih razmera.
    Ja kao diplomirani ekonomista se nadam da će fakulteti ovakav vid finansijskih transakcija što pre početi da izučavaju na svojim katedrama. Ako trenutno nemaju kadar za profesora mogu se obratiti u FK i KK C.Zvezda.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ovo ej neviđeni kriminal i nema nikakvog smisla. prije dvije godine dvije banke otpišu 13 miliona duga, sada Agrobanka jošp 11 miliona, a onda će da prodaju dug od 6,8 miliona i da vrate samo 700.000. Ludilo… Terzić je prije devet mjeseci tvrdio da je dug kluba 13 miliona, sada kaže da mu se otpisuje 17 miliona od Agrobanke… Koliko je tu laži i kriminala!

    0
    0
    Odgovori
  7. Ako zvezda proda dug od 55 miliona agrobanci ostace joj nepovoljan dug od 17miliona onda drzavi proda Jos pa dodje do 6,8 miliona a zatim se oduzima 1,5 pa 2 pa oduzmes rente dodas mente oduzmes igracima pa dodjes do plusa od 1,3 miliona knjigovodstven dug je jedno Ali kad drzava ovo sve sto prica truc plati ima I zaradu

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter