Crvena zvezda je danas predstavila Brazilca Žandera Santanu, a on je iznenadio medije kada je otkrio svoju pravu poziciju.

Žander Santana je stigao sa Kipara kao levi bek, a izgleda da je Crvena zvezda dobila napadača, bar on tako tvrdi.


– Ja sam centarfor, ali u Apolonu sam igrao levog beka i mogu da igram više pozicija – poručio je Žander.

Brazilac je istakao da je spreman da zaigra u crveno-belom dresu.

– Veoma sam srećan što sam došao u ovaj klub. Svestan sam njegove veličine i važnosti ovog dresa, to su bile moje prve impresije kada sam gledao utakmice u Ligi šampiona. Svestan sam da imamo dobar tim i da treba da uradimo dobar posao. Ali znamo i da je put dug i da imamo mnogo prepreka na tom putu. Osećam se jako spremnim, otkad sam stigao, treninzi su bili veoma intenzivni, odlično sam primljen u klub i osećam se veoma spremnim i jedva čekam da nosim dres Zvezde.

O dolasku u Beograd i Crvenu zvezdu se konsultovao sa Sašom Markovićem, saigračom iz Apolona i momkom koji je nosio dres OFK Beograda i Partizana.

– Poznajem Sašu Markovića, sjajan je igrač, bliski smo prijatelji i pre dolaska u Beograd konsultovao sam se sa njim. Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha – istakao je Žander.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu