Prvi čovek crnogorskog fudbala Dejan Savićević ponovo je oštro govorio o generalnom direktoru Crvene zvezde Zvezdanu Terziću, ali i novom selektrou ‘orlova’ Ljubiši Tumbakoviću.

Dejan Savićević govorio je u opširniom intervjuu za ‘Nedeljnik’ o dešavanjima pred meč sa trenutno okupiranom južnom pokrajinom Kosovom i Metohijom. On je ponovo izneo teške optužbe na račun generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzić.


– Teških reči sa Terzićem je bilo preko štampe. Nisam ga zvao. On je prvi čovek iz Srbije koji se javio da kaže da nema veze sa ovim. Niko se nije javio, eto, samo on. A jeste se mešao. Kakav je to način da kažeš da nisi, a zvao si igrače, prenosio poruke, slao poruke. I zvao je Tumbakovića i rekao da ne treba da igra Ivanić, jer su velika sredstva uložena u njegovo dovođenje. I kako ne bi bilo dobro, jer navijači potom neće dozvoliti da igra za Zvezdu. Zvao je i Ivanića, a koliko sam shvatio nije u nekoj dobroj komunikaciji sa Stojkovićem. Barem tada nije bio, ne znam da li su popravili odnose. I posle je prebacio na to da sam ja protiv Srba, da šaljem poruke ljudima da mrze Srbe – rekao je Dejan Savićević i nastavio:

– Ali samo da ne bude u zabludi da je neko u Crnoj Gori poverovao u to, i što se tiče fudbalskih ljudi i ovih do kojih je njemu stalo. I njegovog prijatelja kod kojeg ide uz skute. Da ne misli da je njega ubedio. A znao on na koga mislim. Nikoga nije ubedio i nema potrebe da širi lažne priče o meni kao srbomrscu. Ja ljude ne delim po veri ili naciji, mrzim jedino lažove. A to je on.

Dejan Savićević najviše zamera Zvezdanu Terziću to što nije zvao samo igrače Crvene zvezde, što je njegovo legitimno pravo, već i selektora Ljubišu Tumbakovića.

– Da je samo zvao igrače, to bi bilo okej. To su njegovi igrači i on mora da štiti interese Crvene zvezde. Na to ima pravo. Ali kakvo pravo ima da zove selektora druge države i da traži da neko ne igra, a onda izađe u javnost i kaže da nema veze sa tim. Pitajte sve igrače, kada je izašla ta njegova izjava, bili smo u Češkoj. Igrači me pitaju: ”Predsedniče, jeste li čitali ovo?” Kažu: Kako ga nije sramota, mi smo bili tu kada je zvao Ivanića.” Čovek je sam sebe provalo. On je zadnji čovek koji je trebalo to da uradi fudbalskoj Crnoj Gori, jer dobro zna koliko mu se pomoglo kad mu je bilo teško – rekao je Savićević.

Deo intervjua legendarni fudbaler Jugoslavije i Crne Gore je posvetio i novom selektoru Srbije Ljubiši Tumbakoviću.

– Vidim da je po postavljanju na mesto selektora rekao da ne zna da li je doneo ispravnu odluku, ali jeste logičnu. Kako to može da izjavi čovek koji kaže da ima principe? Koji su to principi? Kako neko može da te pozove u minut do 12 i kaže ti ”nemoj da vodiš Crnu Goru”? Ne postaje se patriota u minut do 12. I to posle poziva iz kabineta. Kada smo izvukli Kosovo, mogao je da bude toliki patriota i da mi kaže: ‘Dejo, ja to ne mogu da vodim.’ Mogao je i u martu mesecu, kad su nam prošle prve utakmice, da dode i da mi kaže: “Vidi, Dejo, Kosovo dolazi, ne mogu ja to”. I tada da mi je rekao, kazao bih mu: Okej, prihvatam. Imali bismo par meseci da se pripremimo – rekao je Dejan Savićević i rekao da po odlasku Tumbakovića nije bilo teških reči:

– Da je bilo teških reči, ne bi bilo dobro po njega. Ja sam izbegavao bilo kakve teške reči, jer znam dokle bi me to dovelo. Bežao sam od bilo kakvih diskusija s njim, jer poznajem sebe. Na tom sastanku skoro je zaplakao. To znaju igrači koji su bili tu. Rekao je: ”Ja sam vas izdao”, toga se dobro sećam – zaključio je Savićević.

Ceo intervju sa Dejanom Savićevićem možete da pročitate u ‘Nedeljniku’.

Zapratite najbolju sportsku instagram stranicu HotSport – saznajte sve vesti o Zvezdi i Partizanu