3
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

HS INTERVJU – LAZAR PAVLOVIĆ: Sanjam da dajem gol Zvezdi, za pet godina ću biti u Mančesteru! (VIDEO)

Objavljeno: 06.07.19 u 12:20

Partizanova ‘desetka’ svesna je očekivanja i ne boji se izazova koji će u predstojećoj sezoni pred njim biti mnogo veći.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

‘To je naš Karlitos Tevez’, rekao nam je Vladimir Stojković dok smo se pozdravljali sa mlađanim Pavlovićem na kraju napornog popodnevnog treninga crno-belih. Nisu baš identična pozicija, čak ni temperament, ali sigurno golman ‘parnog valjka’ zna zašto je to tako.

Lazar će tek u novembru postati punoletan, a već je izazvao pažnju srpske fudbalske javnosti na najbolji mogući način – briljantnom partijom u revanšu polufinala Kupa Srbije, na terenu velikog protivnika, kada je Partizanova sezona već klizila u propast.

Uskočio je u vezni red na zapovest šefa struke Sava Miloševića i napravio pravi ‘bum’. Odigrao je kao ‘mator’, tukao se muški sa mnogo starijim i snažnijim igračima na sredini terena i – odneo pobedu. Lazar Pavlović je na pravi način pokazao da je velika budućnost Partizana, ali i srpskog fudbala.

Možeš li da opišeš kako si se osećao pred debi kada si čuo da ćeš početi?

– I dan danas kada pogledam tu utakmicu mnogo sam srećan. Ta utakmica će mi ostati upamćena za ceo život – počeo je Lazar Pavlović razgovor za HotSport.

– Ja sam dva dana pre tog meča saznao da ću igrati, tada mi je Savo rekao da ću igrati. Osećaj je bio divan, odmah sam javio svojima, došao kući i pripremao se psihički za utakmicu. Dosta igrača mi je pomoglo, da nemam nikakav strah na terenu i tako je i bilo.

U Sloveniji pokazuje izuzetnu tehničku potkovanost, mirnoću u pasu kakvu nemaju ni mnogo stariji kreatori. Kakvu minutažu očekuješ ove sezone?

– Stvarno se trudim da na treninzima dam svoj maksimum i da se dokažem treneru, ali sve je na šefu. Nemam očekivanja, ali svaki igrač bi voleo da ima minute u prvoj ekipi. Ja ću se truditi, a nadam se da ću dobiti priliku.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

 Tada u Nišu si igrao na poziciji centralnog veznog, ali na kojoj poziciji ti sebe najbolje vidiš, gde misliš da bi najbolje doprineo?

– Igram veznog, ali moje glavno mesto je polušpic, ‘desetka’, iza napadača, tu se pronalazim i odatle mogu da delim asistencije i da postižem golove – a na konstataciju da je tu za sada Sejduba Suma neprikosnoven, ne odustaje:

– Dobro, videćemo, on radi za sebe, a ja za sebe. Pa ćemo videti ko će se bolje pokazati – spreman je za borbu za mesto u timu sa Gvinejcem.

 Da li su ti više strane asistencije ili možda egzekucija?

– Asistencije. Imam ih baš dosta i kroz omladinske selekcije i stvarno volim kroz ceo život da proigravam saigrače. Ali i da dam gol, zašto da ne.

 Koliko Partizan može ove sezone?

– Nadam se ‘duploj kruni’ i ulasku u Evropu. Dobro radimo, dobro se pripremamo za to, mislim da to možemo.

 Kako ti za sada izgledaju pripreme, prve u kojoj bi možda mogao da imaš nešto ozbiljniju ulogu?

– Imali smo na Zlatiboru nedelju dana rada na snazi i trčanju, a ovde u Sloveniji radimo sa loptom, ali intenzivno. Teške su noge, ali to je valjda normalno za ovaj deo priprema.

Pada li ti teško jak tempo na pripremama?

– Teško je, ali radimo na maksimumu, kako bi kasnije bilo što lakše – kaže Lazar i otkriva kako popunjava vreme između treninga:

– Družimo se više mi mlađi igrači. Igramo ‘plejstejšn’, a ja volim dosta i da čitam knjige, to me opušta od napornih treninga.

(Izvor: youtube / HOT SPORT)

 Imaš nepunih 18 godina, veliki si talenat, ali smo svedoci da su se mnogi veliki talenti izgubili u karijerama zbog nepromišljenih odluka i transfera. Do kada misliš da je potrebno da jedan mladi igrač ostane u Partizanu i srpskom fudbalu?

– Voleo bih da ostanem u Partizanu nekoliko godina, da se ostvarim, steknem neko ime i pokažem svoj kvalitet u potpunosti. A onda bih voleo da ostvarim svoju želju i jednog dana zaigram u Mančester junajtedu. Partizan je moj klub od rođenja, a ‘crveni đavoli’ su mi velika želja – stoga je logičan bio odgovor na sledeće pitanje: Gde vidi sebe za pet godina?

– Baš u Mančesteru! – odgovorio je kao iz topa mlađani Pavlović i složio se da bi mogao da krene stazom koju je utabao Zoran Tošić.

– Odličan odnos imam sa starijim igračima. Dosta nam pomažu, kao da su nam braća. Super se slažemo.

 U mnogim klubovima broj 10 predstavlja opterećenje, da li i za tebe?

– Osećam veliku odgovornost, stvarno. Uzeo sam taj broj jer ga nosim od malena i zato što mislim da mogu da ga nosim zbog kvaliteta koji imam. Želim da ga pokažem i mislim da navijači mogu da mi veruju kada ga imam na leđima.

 Ni Partizan, a ni reprezentacija dugo nisu imali pravu i klasičnu ‘desetku’.

– Tačno. Partizan je imao Saleta, koji nije bio klasična ‘desetka’, ali je bio pravi kreator. Ja mislim da bih mogao da budem taj.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

 U svim si mladim selekcijama Srbije, sigurno želiš da nastaviš tu tradiciju i u mladoj i kasnije ‘A’ selekciji?

– Da, baš sve. Maštam o mladoj i ‘A’ reprezentaciji. Do sada sam ispunio ciljeve, a drugi i treći cilj su mi da dam gol u derbiju i da zaigram za ‘A’ reprezentaciju. A posle –  Mančester! – uveren je Pavlović.

 Do sada si odigrao samo jedan derbi, ušao si u finišu finala Kupa protiv Crvene zvezde i slavio trofej na stadionu najvećeg rivala.

– Imam jedan derbi i osvojen Kup. Za ovako mladog igrača to je jako važno. Nadam se da ćemo sledeće sezone osvojiti Superligu, dobiti svaki derbi i da ću ja postići gol Crvenoj zvezdi!

 Na kraju, imaš li nekog idola po kome se usmeravaš?

– Naravno, najviše volim Lionela Mesija. A na svojoj poziciji jako mi se sviđa kako igra Isko Alarkon i Eden Azar – zaključio je Lazar Pavlović intervju za HotSport.

Lazar Pavlović, zapamtite njegovo ime…

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

3 Komentara

  1. Pa ti ne mozes dati gol Sufdulici a kam li Zvezdi,, Mancester mozes mozes vidjeti samo na tv,, ne zanosi si se dijete daleko si ti od nekog igrača

    0
    0
    Odgovori
  2. Bolje ti idi u Barcelonu, podelite se…Sveta Marković je već uMančesteru a Pavlović kodBufona…tiblago meni pravac Barca

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter