2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

STRAHINJA PAVLOVIĆ: Istina je za Juventus, ali vreme radi za mene!

Objavljeno: 05.07.19 u 20:00

Po mnogim procenama trenutno najvredniji fudbaler Partizana je štoper Strahinja Pavlović.

(Specijalni izveštač HotSporta sa Pohorja – Stefan Smuđa)

Nije lako mladom igraču, a posebno defanzivcu, da se izbori za ulogu startera i pouzdanog ’stuba odbrane’, a pogotovo nije lako ako mu se nametne ’etiketa’ najvrednijeg igrača tima kakav je Partizan.

Međutim, popularni ’Kalaba’ to za sada dobro kanališe i stoji sa ’obe noge na zemlji’. Barem tako on kaže, čak i kada se spomene uvek najinteresantnija tema  oko transfera u Juventus, iako su te priče malo utihnule u poslednje vreme.

Dokle se stiglo u pregovorima sa italijanskim gigantom?

– To najbolje zna uprava kluba, oni vode sve te pregovore, ja sam najmanje u tome. Za to su zaduženi menadžeri i uprava. Znam samo da je još uvek u toku i aktuelno – počeo je razgovor Strahinja Pavlović.

– Skroz sam opušten, ne razmišljam o tome. Već sam to rekao nekoliko puta. Postoje ljudi koji vode te brige, a na meni je da treniram i da budem posvećen svom klubu, a to je Partizan.

Da li misliš da su ostavio dovoljnog traga u Partizanu i da li bi žalio u slučaju odlaska?

– To je jako teško pitanje. Odigrao sam samo 15-ak utakmica i nisam ostavio većeg traga, osim što sam učestvovao u osvajanju Kupa, što mi je značilo pogotovo jer je bila Saletova poslednja utakmica i zbog cele situacije u klubu. I ako odem, znam da ću se jednog dana vratiti. Ali i ako ostanem još godinu dana, i to će mi biti dobro. Vreme radi za mene i šta god da se desi, meni odgovara. Spreman sam da odradim celu sezonu u Partizanu i da budem posvećen 100 posto klubu, kao i do sada.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Kako si reagovao kada si čuo za Juventus?

– Kada sam čuo, bio sam u Italiji sa mladom reprezentacijom i video sam u novinama. Tek kada sam se vratio su me menadžeri uveli u priču. U početku nisam verovao da je to to, ali kada sam pričao sa njima, shvatio sam da je ozbiljnija priča.

Spominjale su se milionske cifre. Koliki je to pritisak za mladog igrača?

– Iskreno, ja ga ne osećam. Lepo je kada i direktor i predsednik kluba kažu da sam najvredniji igrač kluba i kada bi me prodali da bi stanje kluba bilo dosta bolje, ali me to ne opretećuje. Moram samo da igram kako znam i umem. Nikada nisam imao problema sa pritiskom.

Kada bi otišao, da li misliš da bi mogao da se nametneš u kratkom periodu u tako velikom klubu?

-Uf, to je jako teško… Ja bih pokušao, ali zavisi, ne znam da li bih uspeo da se nametnem… To je jedan od najvećih klubova i svi znamo kakve zvezde igraju tamo. Mislim da je malo preterano reći da bih uspeo da se nametnem, ne znam, previše je…

Prva zvezda je Kristijano Ronaldo, ima li šala sa saigračima o njemu?

– Ima malo (smeh). Zezali su me da sada treniram sa njima, a posle ću sa Ronaldom. Bilo je čarki, ali sve u šali – rekao je Pavlović i otkrio da nije imao nikakvog kontakta sa Nikolom Milenkovićem, koji već ima iskustva u Seriji A.

– Nisam ga ja ni ’zahvatio’ u Partizanu, ja sam mu tada skupljao lopte, samo tako sam ga gledao.  Da sam bio na Evropskom prvenstvu za mlade, pitao bih ga za savet, ali nismo imali kontakta još uvek.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Kratko je prokomentarisao i krah mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Italiji i San Marinu.

– Sigurno je da oni mogu mnogo bolje, to svi znamo. Tako se namestilo da dožive neuspeh. Svi smo očekivali da će proći grupu i da će sigurno biti u polufinalu. Fudbal je takav, nekada favoriti ne uspeju da naprave rezultat.

– Imali smo dosta dobrih igrača, i na mojoj poziciji. Najbolje oni znaju šta je bio problem, ali ja pošto nisam bio tamo, ne bih mogao više da kažem o tome.

Saradnja sa Savom Miloševićem.

– On je isti sa svima, bez obzira da li su mladi ili stariji igrači, svima je posvećen 100 posto i to mi se mnogo sviđa kod njega. Tu je i Đumi, i zaista su posvećeni. Od novajlija Stanojlovića i Lakćevića, do tamo Tošketa i ostalih.

Jesi li završio školu?

– Nisam, treća sam godina, anredno. Imam još tri ispita, pa ćemo videti, zavisi i da li ću ostati ili otići…

Sa kim si cimer u sobi?

– Sa Nikolom Lakčevićem. Mi smo dugo igrali ranije, nisam ga dugo gledao, pa je išao na pozajmice i kada je došao u prvoj utakmici protiv Budućnosti, oduševio me je. Bukvalno sam i zaboravio kako igra, ali mislim da će moći da se nametne i izbori za minute ove sezone u Superligi i Evropi.

FOTO: Miroslav Todorović / FK Partizan

Koliko Partizan može ove sezone?

– Sigurno mnogo toga. Cilj nam je da uđemo u Ligu Evrope i da se borimo za dva trofeja u domaćim okvirima. Puno je novih igrača, sigurno će ih biti još, ali i odlazaka. Mislim da ćemo da stvorimo dobru ekipu koja će moći da napravi mnogo toga.

Koliko su ti derbiji značili?

– Najviše. Imao sam ih tri za 15 dana, ali i tri utakmice sa Radničkim iz Niša. Gotovo polovine mojih utakmica su bile derbiji. Sve kada se sabere, zadovoljan sam. Osim onog isključenja, ali bilo, pa prošlo.

Kako provodite vreme na pripremama?

– Uglavnom odmaramo, treniramo jako i koristimo svaki momenat za odmor. Čitamo knjige, ali ništa preterano zanimljivo – zaključio je uz osmeh razgovor Strahinja Pavlović.

Zapratite najjaču sportsku instagram stranicu HotSport. Hvala na poverenju.

0
0

2 Komentara

  1. Наравно да ни у сновима не постоји опција да остане барем још 3 године. Или иде сад или за годину. Умјесто да мунсе укрка уговор од 2 милиона макар се и кредит дизао и онда нема одласка без 10 милки обештећења. Али, авај, ми имамо ВвВ који ће ако могну још смањити цијену.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter